Grekiska portabellogyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Grekiska portabellogyros

2 portioner | med tzatziki och tomat

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Här kommer en vegovariant på klassiska grekiska gyros! Vi smaksätter portabellosvamp med vår egen souvlaki-kryddmix och serverar den med grönsaker och tzatziki i rostade pitabröd.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Souvlaki-kryddmix

150 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Portabello

1 st

Tomat

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2096 kJ
Energi (kcal)501 kcal
Fett10.2 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater80.1 g
varav socker9.3 g
Protein19.1 g
Salt4.4 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Placera pitabröd direkt på gallret och rosta dem i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

TIPS: Våra pitabröd kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.

2

Skär svamp i tunna skivor.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt svamp till pannan och krydda med souvlaki-kryddmix och salt.

Stek svamp i 4–5 min, eller tills genomstekt och brynt. Vänd då och då.

3

Riv eller pressa vitlök fint. Riv hälften av gurkan grovt.

Lägg gurkan i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.

Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en skål.

Skär resterande gurka i halvmånar. Grovhacka tomat.

4

Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med tzatziki, svamp, gurka och tomat.