Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Här kommer en vegovariant på klassiska grekiska gyros! Vi smaksätter portabellosvamp med vår egen souvlaki-kryddmix och serverar den med grönsaker och tzatziki i rostade pitabröd.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Souvlaki-kryddmix
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Portabello
1 st
Tomat
1 st
Gurka
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Placera pitabröd direkt på gallret och rosta dem i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
TIPS: Våra pitabröd kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.
Skär svamp i tunna skivor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt svamp till pannan och krydda med souvlaki-kryddmix och salt.
Stek svamp i 4–5 min, eller tills genomstekt och brynt. Vänd då och då.
Riv eller pressa vitlök fint. Riv hälften av gurkan grovt.
Lägg gurkan i en ren handduk och pressa ur så mycket vätska som möjligt.
Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en skål.
Skär resterande gurka i halvmånar. Grovhacka tomat.
Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med tzatziki, svamp, gurka och tomat.