HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Fusion recept
Gråsej i krämig tomatsås

Gråsej i krämig tomatsås

med rostad potatis och zucchini

Öppna slussarna till ditt hem och låt den vackra gråsejen simma slalom mellan rostad potatis och zucchini genom en flod av krämig tomatsås. Använd din djupaste tallrik så att du får med alla godsaker och nyttigheter som döljer sig under den gräddiga ytan.

Allergener:Fiskmjölk
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

500 g

Potatis

250 g

Gråsej

(InnehållerFisk)

½ st

Zucchini

½ paket

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 st

Tomat

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2607 kJ
Energi (kcal)623 kcal
Fett22 g
varav mättat13 g
Kolhydrater70 g
varav socker22 g
Kostfiber10 g
Protein33 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C.

Tärna potatisen i 1 cm stora bitar. Tärna zucchini i 2 cm stora bitar. 

Placera potatis och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och peppar*. Blanda och rosta tills möra, 20-25 min.

TIPS: Skalning av potatisen är valfritt, men ta och ge dem en ordentlig skrubb om du behåller det på!

2

Finhacka vitlök, schalottenlök och persilja. Hacka tomat.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, schalottenlök och tomat tills löken mjuknat, 2-3 min.

4

Tillsätt matlagningsgrädde och persilja i stekpannan. Låt sjuda i 2-3 min. Krydda med salt och peppar.

5

Lägg gråsej i pannan. Låt sjuda på medel- till låg värme i 4 min.

Vänd sedan fisken och låt sjuda i ytterligare 4 min. 

VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

6

Servera gråsej med rostade grönsaker i djupa tallrikar, så att du enkelt kommer åt all gräddig tomatsås!

Smaklig måltid!