Torsk i krämig tomatsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Torsk i krämig tomatsås

Torsk i krämig tomatsås

med rostad potatis och courgette

.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Zucchini

1

Vitlöksklyfta

1

Schalottenlök

1

Tomat

1

Bladpersilja

250

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Gråsej

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)0 kcal
Energi (kJ)0 kJ
Fett0 g
varav mättat0 g
Kolhydrater0 g
varav socker0 g
Protein0 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 220°C. Tärna potatisen i 1 cm stora bitar. Tärna zucchini i 2 cm stora bitar. Placera potatis och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Blanda och rosta tills möra, 20-25 min. TIPS: Skalning av potatisen är valfritt, men ta och ge dem en ordentlig skrubb om du behåller det på!

2

Finhacka vitlök, schalottenlök och persilja. Hacka tomat.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, schalottenlök och tomat tills löken mjuknat, 2-3 min.

4

Tillsätt matlagningsgrädde och persilja i stekpannan. Låt sjuda i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*.

5

Lägg gråsej i pannan. Låt sjuda på medel- till låg värme i 4 min. Vänd sedan fisken och låt sjuda i ytterligare 4 min. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

6

Servera gråsej med rostade grönsaker i djupa tallrikar, så att du enkelt kommer åt all gräddig tomatsås!