HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Fusion recept
Gråsej i krämig tomatsås

Gråsej i krämig tomatsås

med rostad potatis och zucchini

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Öppna slussarna till ditt hem och låt den vackra gråsejen simma slalom mellan rostad potatis och zucchini genom en flod av krämig tomatsås. Använd din djupaste tallrik så att du får med alla godsaker och nyttigheter som döljer sig under den gräddiga ytan.

Allergener:Fiskmjölk
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

500 g

Potatis

250 g

Gråsej

(InnehållerFisk)

½ st

Zucchini

½ paket

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 st

Tomat

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2125 kJ
Energi (kcal)508 kcal
Fett12 g
varav mättat7 g
Kolhydrater67 g
varav socker18 g
Kostfiber9 g
Protein30 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Rosta potatis
Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 220°C.

Tärna potatisen i 1 cm stora bitar. Tärna zucchini [1/2 st, 2 pers] i 2 cm stora bitar.

Placera potatis och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja och krydda med salt och peppar*. Blanda och rosta tills möra, 20-25 min.

TIPS: Skalning av potatisen är valfritt, men ta och ge dem en ordentlig skrubb om du behåller det på!

Hacka grönsaker
Hacka grönsaker
2

Finhacka vitlök, schalottenlök och persilja Hacka tomat.

Fräs grönsaker
Fräs grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, schalottenlök och tomat tills löken mjuknat, 2-3 min.

Laga sås
Laga sås
4

Tillsätt matlagningsgrädde [1/2 paket, 2 pers] och persilja i stekpannan. Låt sjuda i 2-3 min. Krydda med en nypa salt och peppar efter smak.

Tillaga fisk
Tillaga fisk
5

Lägg gråsejfiléer i pannan. Låt sjuda på medel- till låg värme i 4 min.

Vänd sedan fisken och låt sjuda i ytterligare 4 min.

VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

Servera
Servera
6

Servera gråsejfiléerna med rostade grönsaker i djupa tallrikar, så att ni enkelt kan komma åt all gräddig tomatsås!

Smaklig måltid!