Med det här familjevänliga konceptet kan maten anpassas så att alla blir nöjda. Barnen får milda, trygga smaker, och föräldrarna kan lägga till något extra för en lite vuxnare smak. I kväll blir det mysmat för hela familjen! Vi kokar upp en fantastisk gulasch och serverar den med fluffigt ris, och så kan alla välja fritt bland tillbehören: syltad lök, gurka, tomat och koriander.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Basmatiris
400 g
Gulasch
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Koriander
½ st
Gurka
1 st
Tomat
1 st
Lök
6 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
½ msk
Olja till stekning
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt gulasch och matlagningsgrädde och sjud under omrörning i 4–5 min, eller tills genomvarmt.
TIPS: Låt gulaschen koka ytterligare 1–2 min om du vill ha köttet well done.
Under tiden, finhacka koriander.
Grovhacka gurka och tomat.
Skär lök i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd lök i lagen. Ställ åt sidan.
Häll av lagen före servering.
Lägg upp ris och gulasch i djupa tallrikar.
Lägg upp syltad lök, gurka, tomat och koriander i små skålar.
Toppa gulaschen med valfria tillbehör.
Strö koriander över vuxenportionerna.