Skip to main content

Gulasch och basmatiris med grönsaker

En version för barn, en för vuxna

Med det här familjevänliga konceptet kan maten anpassas så att alla blir nöjda. Barnen får milda, trygga smaker, och föräldrarna kan lägga till något extra för en lite vuxnare smak. I kväll blir det mysmat för hela familjen! Vi kokar upp en fantastisk gulasch och serverar den med fluffigt ris, och så kan alla välja fritt bland tillbehören: syltad lök, gurka, tomat och koriander.

Taggar:
Supersnabb
Barnvänlig
Comfort Food
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Basmatiris

400 g

Gulasch

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Koriander

½ st

Gurka

1 st

Tomat

1 st

Lök

6 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

½ msk

Olja till stekning

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

Näringsvärden

Energi (kJ)2338 kJ
Energi (kcal)559 kcal
Fett27 g
varav mättat17.3 g
Kolhydrater76 g
varav socker9.1 g
Kostfiber2.7 g
Protein10.4 g
Salt2.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium320.9 mg
Calcium29.3 mg
Iron1.1 mg

Instruktioner

1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt gulasch och matlagningsgrädde och sjud under omrörning i 4–5 min, eller tills genomvarmt.

TIPS: Låt gulaschen koka ytterligare 1–2 min om du vill ha köttet well done.

3

Under tiden, finhacka koriander.

Grovhacka gurka och tomat.

Skär lök i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd lök i lagen. Ställ åt sidan. 

Häll av lagen före servering. 

4

Lägg upp ris och gulasch i djupa tallrikar.

Lägg upp syltad lök, gurka, tomat och koriander i små skålar.

Toppa gulaschen med valfria tillbehör.

Strö koriander över vuxenportionerna.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova