Goan Xacuti-kryddade vegostrimlor
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Goan Xacuti-kryddade vegostrimlor

Goan Xacuti-kryddade vegostrimlor

med asiatisk slaw och jasminris

Goan Xacuti är ett currypulver med ursprung från Goa i Indien som ger massor av smak. Här använder vi det i ett smarrigt vegorecept som du svänger ihop på nolltid. Huvudingrediensen är vegokebab, som vi steker gyllene tillsammans med vår kryddmix och rödlök och vänder i sojasås och sweet chilisås. Vi serverar kebaben på en bädd av fluffigt ris tillsammans med en asiatisk slaw med kålrabbi och srirachamajonnäs.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Ägg
Senap
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Goan Xacuti

150 g

Jasminris

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Strimlad salladsmix

1 st

Kålrabbi, vit

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

1 g

Chiliflakes

1 st

Rödlök

40 g

Sweet chilisås

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Vatten till dressing

½ tsk

Salt till slaw

1 msk

Olja till stekning

2 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3481 kJ
Energi (kcal)832 kcal
Fett37.5 g
varav mättat52.5 g
Kolhydrater91.6 g
varav socker21.4 g
Protein26 g
Salt6.6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Blanda slaw
2

Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.

Skala och skär kålrabbi i 1/2 cm tunna stavar.

Blanda kålrabbi, salladsmix, srirachamajonnäs, vatten och salt i en stor skål och ställ åt sidan.

Stek vegokebab
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.Stek vegokebab och rödlök i 3–4 min, eller tills brynta.

Tillsätt Goan Xacuti och chili och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt sojasås, sweet chilisås och vatten och vänd runt tills vegokebab är täckt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med vegokebab och asiatisk slaw.