Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Ostrostad blomkål är ett perfekt tillbehör som passar ihop med en mängd rätter. Vi serverar den på en bädd av vitlöks- och persiljeyoghurt och toppar med pumpakärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Blomkålsbuketter
150 g
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Kruspersilja
40 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till dipp
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Placera blomkål på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, Hello Sunrise, riven ost, salt och en nypa peppar.
Rosta blomkål i ugnen i 20–25 min, eller tills gyllene.
Finhacka persilja.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda persilja, yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Bre ut yoghurtdressing på en tallrik.
Toppa med blomkål och strö över pumpakärnor.