topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ostrostad blomkål

Ostrostad blomkål

Sharingrätt | med vitlöks- & persiljeyoghurt

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Ostrostad blomkål är ett perfekt tillbehör som passar ihop med en mängd rätter. Vi serverar den på en bädd av vitlöks- och persiljeyoghurt och toppar med pumpakärnor.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Selleri
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Blomkålsbuketter

150 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Kruspersilja

40 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla spår av: Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till dipp

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1007 kJ
Energi (kcal)241 kcal
Fett14.8 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater58.1 g
varav socker54.3 g
Protein51.6 g
Salt3.2 g

Instruktioner

Förbered blomkål
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Placera blomkål på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Hello Sunrise, riven ost, salt och en nypa peppar.

Rosta blomkål
2

Rosta blomkål i ugnen i 20–25 min, eller tills gyllene.

Blanda dressing
3

Finhacka persilja.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda persilja, yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Servera
4

Bre ut yoghurtdressing på en tallrik.

Toppa med blomkål och strö över pumpakärnor.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image