Snabb franskinspirerad lax med citronpeppar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb franskinspirerad lax med citronpeppar

Snabb franskinspirerad lax med citronpeppar

med senapsmajonnäs och körvelpotatis

Lax är perfekt när matlagningen ska gå snabbt – den blir klar på några minuter i stekpannan! Med förkokt potatis går middagen ännu snabbare att svänga ihop. Vi smaksätter vår lax med citronpeppar och vår potatis med körvel, smör och vitlök. En snabb sallad med päron och rucola och en senapsdressing med majonnäs blir perfekta tillbehör.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Glutenfri
Allergener:
Senap
Ägg
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

1 st

Småpotatis, förkokt

50 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

250 g

Laxfilé

(Innehåller: Fisk)

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Rucola

2 g

Citronpeppar

1 st

Päron

1 st

Körvel

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till fisk

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

1 msk

Smör till potatis

¼ tsk

Salt till potatis

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3324 kJ
Energi (kcal)794 kcal
Fett48.4 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater54.8 g
varav socker9.4 g
Protein31.2 g
Salt2.9 g

Instruktioner

Stek lax
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt. Stek med skinnsidan ner i 3–4 min.

Vänd lax och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Krydda färdigstekt lax med citronpeppar.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Koka potatis
2

Under tiden, koka potatis i 3 min, tills varma.

Häll av vatten och lägg tillbaka potatis i kastrullen.

Blanda sallad
3

Finhacka körvel. Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj rucola. Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Blanda rucola, päron, salt och olivolja i en stor skål.

Blanda majonnäs och senap i en liten skål.

Vänd potatis med smör, körvel, vitlök och salt tills smör har smält, precis innan servering.

Servera
4

Lägg upp lax, potatis och sallad på tallrikar.

Servera med en klick senapsmajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image