topBanner
Fläskkotlett med citronsås

Fläskkotlett med citronsås

potatis och tomatsallad

Mör fläskkotlett serveras med en spännande citronsås och en frisk tomatsallad. Citronsåsen innehåller både honung, salladsost och citronjuice efter smak och behag. Den krispiga tomatsalladen med rödlök och basilika fulländar rätten.

Taggar:BarnvänligSnabb
Allergener:mjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Bifftomat

1 st

Tomat, Grön

½ st

Rödlök

1 st

Citron

½ st

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

300 g

Fläskkotlett hel

1 påse

Basilika

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ paket

Honung

Ingår inte i din leverans

40 g

Smör*

(Innehållermjölk)

2 msk

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3033 kJ
Energi (kcal)725 kcal
Fett36 g
varav mättat21 g
Kolhydrater58 g
varav socker16 g
Protein43 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en stor kastrull med vatten*.

Skär potatis i kvartar. Skär tomat och rödlök [1/2 st, 2 pers] i tunna skivor. Riv citronzest och dela citronen i klyftor.

VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

2

Koka potatis och en nypa salt* i 12-15 min eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och för tillbaka potatisen till kastrullen. Tillsätt citronzest och en klick smör*. Smula över salladsosten [1/4 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers] och mosa lätt samman med en gaffel.

3

Skär fläskkotlett i tunna skivor - 2 per person.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt köttet och stek i 3-4 min på varje sida tills genomstekt. Låt sedan vila på en tallrik.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

4

Grovhacka basilika.

Blanda tomatskivor, några lökskivor, basilika och en skvätt olivolja* i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Diska ur stekpannan (det hjälper till att sänka temperaturen) och ställ tillbaka på plattan på medelvärme. Bryn smör*.

Tillsätt buljong, vatten*, honung [1/2 paket, 2 pers], återstående salladsost [1/4 paket, 2 pers] och en skvätt citronjuice. Vispa ihop och sjud i 2 min tills såsen tjocknat.

Tillsätt sky från kotletter och ta kastrullen av värmen. Smaka av och tillsätt mer citronjuice om det behövs.

6

Servera potatis, tomatsallad och kotletter. Häll citronsås över köttet, och servera med återstående citronklyftor vid sidan av.