Fläskkotlett med citronsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskkotlett med citronsås

Fläskkotlett med citronsås

potatis och tomatsallad

Mör fläskkotlett serveras med en spännande citronsås och en frisk tomatsallad. Citronsåsen innehåller både honung, salladsost och citronjuice efter smak och behag. Den krispiga tomatsalladen med rödlök och basilika fulländar rätten.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Bifftomat

4

Grönsaksbuljong

300

Fläskkotlett hel

500

Potatis

1

Tomat, Grön

½

Rödlök

1

Citron

75

Grekisk salladsost

1

Basilika

12.5

Honung

Ingår inte i din leverans

2.67

Smör

2

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)368 kcal
Energi (kJ)1540 kJ
Fett25.8 g
varav mättat14.7 g
Kolhydrater5.29 g
varav socker5 g
Protein30.27 g
Salt1.1 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med vatten*. Skär potatis i kvartar. Skär tomat och rödlök [1/2 st, 2 pers] i tunna skivor. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Koka potatis
2

Koka potatis och en nypa salt* i 12-15 min eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och för tillbaka potatisen till kastrullen. Tillsätt citronzest och en klick smör*. Smula över salladsosten [1/4 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers] och mosa lätt samman med en gaffel.

Stek fläskkotlett
3

Skär fläskkotlett i tunna skivor - 2 per person. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt köttet och stek i 3-4 min på varje sida tills genomstekt. Låt sedan vila på en tallrik. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda tomatsallad
4

Grovhacka basilika. Blanda tomatskivor, några lökskivor, basilika och en skvätt olivolja* i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Gör citronsås
5

Diska ur stekpannan (det hjälper till att sänka temperaturen) och ställ tillbaka på plattan på medelvärme. Bryn smör*. Tillsätt buljong, vatten*, honung [1/2 paket, 2 pers], återstående salladsost [1/4 paket, 2 pers] och en skvätt citronjuice. Vispa ihop och sjud i 2 min tills såsen tjocknat. Tillsätt sky från kotletter och ta kastrullen av värmen. Smaka av och tillsätt mer citronjuice om det behövs.

Servera
6

Servera potatis, tomatsallad och kotletter. Häll citronsås över köttet, och servera med återstående citronklyftor vid sidan av.