HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFajitakyckling
topBanner
Fajitakyckling

Fajitakyckling

med bulgur, avokadomash and tortillachips

Den kulinariska resan går till Mexico, och bjuder på en fantastisk fajitabowl med massor av spännande ingredienser. Tacokryddad kyckling steker vi med paprika och lime. Samtidigt kokar vi bulgur som vi blandar med majs, och mixar ihop ett härligt avokadomos med vitlök. Vi serverar alla dessa läckerheter med spröda tortillachips, perfekta att dippa med!

Taggar:Snabb
Allergener:glutenselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Majs

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

1 st

Jalapeno

1 st

Avokado

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ st

Vitlöksklyfta

5 g

Tex-Mex

1 st

Röd paprika

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

75 g

Tortilla chips

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vatten (steg 4)

4 dl

Vatten (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)736 kcal
Energi (kJ)3081 kJ
Fett26.95 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater66.92 g
varav socker11.3 g
Protein46.59 g
Salt2.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

2

Skär paprika i tunna strimlor. Häll av majs. Skiva jalapeno tunt. 

3

Hetta upp en stor torr stekpanna på hög värme. Rosta majs i 3-4 min, eller tills den börjar få färg. Smaka av med en nypa salt* och peppar*, och lägg över i en skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling och Tex-Mex i 2-3 min. Tillsätt paprika och stek i ytterligare 2-3 min. Tillsätt vatten* [2 msk | 4 msk] och stek i 2-3 min, eller tills kycklingen är genomstekt och paprikan är mjuk. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2 pers]. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Mosa avokado och vitlök lätt i en skål. Tillsätt en generös nypa salt* och peppar*. Blanda majs med färdigkokt bulgur.

6

Lägg upp majsbulgur, tacokyckling och mosad avokado i skålar. Garnera med jalapeno. Servera med tortillachips vid sidan av.