Fajitakyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fajitakyckling

Fajitakyckling

med bulgur, avokadomash and tortillachips

Den kulinariska resan går till Mexico, och bjuder på en fantastisk fajitabowl med massor av spännande ingredienser. Tacokryddad kyckling steker vi med paprika och lime. Samtidigt kokar vi bulgur som vi blandar med majs, och mixar ihop ett härligt avokadomos med vitlök. Vi serverar alla dessa läckerheter med spröda tortillachips, perfekta att dippa med!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Majs

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Jalapeno

1

Avokado

4

Grönsaksbuljong

½

Vitlöksklyfta

5

Tex-Mex

1

Paprika

300

Strimlad kycklingbröstfilé

75

Tortilla chips

(Kan innehålla Mjölk)

Ingår inte i din leverans

2

Vatten (steg 4)

4

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)736 kcal
Energi (kJ)3081 kJ
Fett26.95 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater66.92 g
varav socker11.3 g
Protein46.59 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Förbered råvaror
2

Skär paprika i tunna strimlor. Häll av majs. Skiva jalapeno tunt. 

Rosta majs
3

Hetta upp en stor torr stekpanna på hög värme. Rosta majs i 3-4 min, eller tills den börjar få färg. Smaka av med en nypa salt* och peppar*, och lägg över i en skål.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling och Tex-Mex i 2-3 min. Tillsätt paprika och stek i ytterligare 2-3 min. Tillsätt vatten* [2 msk | 4 msk] och stek i 2-3 min, eller tills kycklingen är genomstekt och paprikan är mjuk. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Mosa avokado
5

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2 pers]. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Mosa avokado och vitlök lätt i en skål. Tillsätt en generös nypa salt* och peppar*. Blanda majs med färdigkokt bulgur.

Servera
6

Lägg upp majsbulgur, tacokyckling och mosad avokado i skålar. Garnera med jalapeno. Servera med tortillachips vid sidan av.