topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fajita kycklingbowl

Fajita kycklingbowl

med vitlöksris och limedressing

Njut av livet med en fräsch bowl gjord på aromatiskt vitlöksris som bas med tacomarinerad kyckling och ugnsrostade grönsaker. Ringla över en okomplicerad men svingod limedressing och toppa med uppfriskande koriander. Texmex-influenserna är tydliga och det är en fräsch och färgglad rätt som gör dig på gott humör. Dessutom klar på bara en halvtimme!

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Rödlök

1

Majskolv

2

Vitlöksklyfta

100

Basmatiris

300

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

1

Ekologisk lime

1

Koriander

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1

Paprika

1

Paprika

Ingår inte i din leverans

1

Smör (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

3

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)570 kcal
Energi (kJ)2386 kJ
Fett27.12 g
varav mättat11.5 g
Kolhydrater57.4 g
varav socker19.9 g
Protein36.98 g
Salt2.6 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Ta bort blast från majskolv. Kärna ur och skär paprikor i kvartar. Skala och dela rödlök i tjocka klyftor. Om du ska tillaga dem i ugnen - skär både paprikor och rödlök i strimlor. GRILLTIPS: Behåll roten på så rödlöksklyftorna håller ihop på grillen. 

Rosta grönsaker
2

Placera paprika, rödlök och majskolv på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min. PÅ GRILLEN: Grilla majs, paprika och rödlök i 10-15 min, tills majskornen börjar karamelliseras och paprikan fått färg. Vänd regelbundet. Dela grönsakerna i strimlor och majskolv i hälften efter de har blivit grillade. 

Koka vitlöksris
3

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* [1msk | 2 msk] med en skvätt olivolja* i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kyckling
4

Hetta upp lite olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när grönsakerna har 10 min kvar. Stek kyckling i 5-6 min eller tills genomstekt. PÅ GRILLEN: Sätt kyckling på grillspett och grilla dem i 8-10 min. Om du har stort grillgaller kan du lägga kycklingen på folie och öka tillagningstiden med 2-3 min.VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda limedressing
5

Riv limezest [1/2 st, 2P] och halvera limen. Grovhacka koriander. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], limezest, en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* i en skål. PÅ GRILLEN: Dela lime på hälften och grilla med snittytan neråt i 2-4 min till den börjar får färg, innan du pressar ner juicen.

Servera
6

Fördela vitlöksris, tacokyckling och rostade grönsaker mellan era skålar. Ringla över limedressing och garnera med koriander.