topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fajita kycklingbowl

Fajita kycklingbowl

med vitlöksris och limedressing

Njut av livet med en fräsch bowl gjord på aromatiskt vitlöksris som bas med tacomarinerad kyckling och ugnsrostade grönsaker. Ringla över en okomplicerad men svingod limedressing och toppa med uppfriskande koriander. Texmex-influenserna är tydliga och det är en fräsch och färgglad rätt som gör dig på gott humör. Dessutom klar på bara en halvtimme!

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Paprika

1

Koriander

100

Basmatiris

1

Röd paprika

1

Rödlök

1

Majs

2

Vitlöksklyfta

300

Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat

½

Lime

75

Gräddfil

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)383 kcal
Energi (kJ)1604 kJ
Fett23.54 g
varav mättat10.2 g
Kolhydrater14.4 g
varav socker6.7 g
Protein29.23 g
Salt2.3 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Kärna ur och skär både röd och gul paprika i 2 cm breda skivor. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Skölj majsen under kallt vatten.

Rosta grönsaker
2

Lägg paprika, rödlök och majs på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rör om och rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills grönsakerna är mjuka.

Koka vitlöksris
3

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* och en skvätt olivolja* i en kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* (se ingredienslistan) och en nypa salt* och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda under lock i 10 min. Ta av kastrullen från värmen och låt stå under lock i 10 min, eller tills vattnet har absorberats.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när det återstår ca 10 min av grönsakernas tillagningstid. Stek kycklingstrimlorna i 5-6 min, eller tills kycklingen är genomstekt. Rör om då och då. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Blanda limedressing
5

Riv limezest tills du har en nypa och dela limen i klyftor. Grovhacka koriander. Blanda gräddfil, limezest och en generös skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Servera
6

Fördela vitlöksris, tacokyckling och rostade grönsaker mellan era skålar. Ringla över limedressing och garnera med koriander. Servera med resterande limeklyftor vid sidan av.