Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser ingår. Dessa goda rawbollar är perfekta som nyttig efterrätt eller ett gott litet snack som ger en extra energiboost. Vi kombinerar havregryn och mandlar med kakao, riven kokos, tranbär och honung och rullar de smarriga bollarna i kokos.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
120 g
Tranbär
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)
100 g
Havregryn
(Innehåller: Havre, Vete Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)
80 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
50 g
Honung
60 g
Riven kokos
(Kan innehålla spår av: Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
10 g
Kakaopulver
Koka upp vatten i en vattenkokare eller kastrull.
Placera tranbär i en skål och häll kokande vatten över. Låt ligga i 10 min och häll sen av vattnet.
Finhacka tranbär och valnötter och lägg i en stor skål.
Finhacka mandlar.
Vänd ner havregryn, kakao, mandlar, hälften av den rivna kokosen och honung i skålen och blanda väl.
Rulla degen till små bollar med fuktiga händer.
TIPS: 1) Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat. 2) Tillsätt en skvätt vatten om degen är för torr. Det gör den lättare att rulla. 3) Om du har en matberedare kan du mixa alla ingredienser till en klistrig konsistens i den.
Häll resterande riven kokos i en liten skål och rulla bollarna i kokos.
Servera rawbollarna på en tallrik.
TIPS: Förvara rawbollarna i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar.