
Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till 12 st. Dessa goda rawbollar är perfekta som nyttig efterrätt eller ett gott litet snack som ger en extra energiboost. Vi kombinerar havregryn och mandlar med kakao, riven kokos, tranbär och honung och rullar de smarriga bollarna i kokos.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
120 g
Tranbär
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)
100 g
Havregryn
(Innehåller: Havre, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter, Gluten, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt)
80 g
Mandlar
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter, Gluten, Råg, Korn, Vete, Spelt, Havre)
50 g
Honung
60 g
Riven kokos
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter, Gluten, Råg, Korn, Vete, Spelt, Havre)
10 g
Kakaopulver

Koka upp vatten i en vattenkokare eller kastrull.
Placera tranbär i en skål och häll kokande vatten över. Låt ligga i 10 min och häll sen av vattnet.
Finhacka tranbär och mandlar och lägg i en stor skål.

Vänd ner havregryn, kakao, mandlar, honung och hälften av den rivna kokosen i skålen och blanda väl.
Rulla degen till små bollar med fuktiga händer.
TIPS: 1) Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat. 2) Tillsätt en skvätt vatten om degen är för torr. Det gör den lättare att rulla. 3) Om du har en matberedare kan du mixa alla ingredienser till en klistrig konsistens i den.

Häll resterande riven kokos i en liten skål och rulla bollarna i kokos.

Servera rawbollarna på en tallrik.
TIPS: Förvara rawbollarna i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar.