En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Supersnabb chili med nötfärs, paprika och kidneybönor, får fantastisk smak av att stekas med rödvinssås och vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Serveras med läckert ris, limeklyftor og och en stor klick limeyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Potatis
1 st
Paprika
½ paket
Kidneybönor
1 st
Salladslök
250 g
Blandfärs
5 g
Tex-Mex
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
30 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½ msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller till riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Kärna ur och skär paprika i tunna skivor. Skölj kidneybönor [1/2 paket, 2P] i en sil under kallt vatten.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek nötfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. Tillsätt paprika och stek i 2 min.
Rör i Tex-Mex, krossade tomater och rödvinssås [1/2 paket, 2P]. Tillsätt sedan kidneybönor och sjud såsen i 3-4 min. Smaka av med salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Riv limezest och dela lime i klyftor. Blanda yoghurt och limezest i en liten skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Lägg upp ris i skålar och toppa med chili och en klick yoghurt. Servera limeklyftor vid sidan av.