Easy mixed mince and bean chili
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Easy mixed mince and bean chili

Easy mixed mince and bean chili

with roasted potatoes and cooling yoghurt

En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Supersnabb chili med nötfärs, paprika och kidneybönor, får fantastisk smak av att stekas med rödvinssås och vår färdiga Tex-Mex kryddblandning. Serveras med läckert ris, limeklyftor og och en stor klick limeyoghurt.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

1 st

Paprika

½ paket

Kidneybönor

1 st

Salladslök

250 g

Blandfärs

5 g

Tex-Mex

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

30 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2847 kJ
Energi (kcal)680 kcal
Fett35.2 g
varav mättat14.8 g
Kolhydrater53.4 g
varav socker19.8 g
Protein35.3 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Rör i ris och salt* [¼ tsk | ½ tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller till riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Kärna ur och skär paprika i tunna skivor. Skölj kidneybönor [1/2 paket, 2P] i en sil under kallt vatten. 

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek nötfärs i 4-5 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. Tillsätt paprika och stek i 2 min. 

Koka sås
4

Rör i Tex-Mex, krossade tomater och rödvinssås [1/2 paket, 2P]. Tillsätt sedan kidneybönor och sjud såsen i 3-4 min. Smaka av med salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Blanda limeyoghurt
5

Riv limezest och dela lime i klyftor. Blanda yoghurt och limezest i en liten skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Lägg upp ris i skålar och toppa med chili och en klick yoghurt. Servera limeklyftor vid sidan av.