HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDill & Citronpanerad Sej
topBanner
Dill- & citronpanerad sej

Dill- & citronpanerad sej

med pommes, grönsallad och majonnäs

Veckans fisk kommer att älskas av hela familjen! Här har vi tagit klassiska ingredienser och skapat ett fyrverkeri av smaker och färger. Vi lagar en supergod sej som är panerad i både dill och citron! Vi serverar den med hemgjorda, krispiga pommes, en god tomatsallad och krämig majonnäs.

Taggar:Under 650 kcal
Allergener:fiskglutensenapägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

15 g

Gråsej

(Innehållerfisk)

50 g

Dill

Potatis

Ekologisk citron

Vitlöksklyfta

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Tomat

Salladsmix

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)187.35 kcal
Energi (kJ)783.8724 kJ
Fett17.6675 g
varav mättat1.3 g
Kolhydrater6.315 g
varav socker0.7 g
Protein1.165 g
Salt0.2 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

2

Finhacka dill. Riv citronzest [1/2 st, 2 pers] , och skär citronen i klyftor. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda dill, panko [1/2 påse, 2 pers], citronzest, vitlök och lite olivolja* i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

3

Dutta fisken torr med hushållspapper, och placera på en ny plåt med bakplåtspapper. Strö pankomix över fisken, och tryck till så den fastnar. OBS: En del av pankomixen kommer att trilla av när det bakas, men det använder vi senare.

4

Sätt in fisken i ugnen när det återstår 10 min av pommes baktid. Fisken tillagas i 6-10 min, eller tills den är gyllene och genomstekt. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.

5

Grovhacka tomat. Skölj salladsmix. Blanda lite olivolja, en skvätt citronjuice och en nypa salt* och peppar* i en skål. Tillsätt tomat och salladsmix. Vänd salladen precis innan servering, så att den håller sig krispig.

6

Lägg upp dill- och citronpanerad sej, pommes och sallad på tallrikar. Strö över kvarvarande pankomix från plåten och servera majonnäs vid sidan av.