Currykyckling i pita och lasagne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Currykyckling i pita och lasagne

Currykyckling i pita och lasagne

2 x 2 portioner | lunch i två dagar

Njut av lunch i två dagar med en smarrig färdigrätt och ett lättlagat recept i 4 steg. Innehåller portionerade ingredienser och steg för steg-anvisningar för två personer. Kyckling och curry fungerar fenomenalt ihop, och i dag kombinerar vi dessa klassiska smaker i en krämig dressing med syrligt äpple och crème fraiche att fylla pitabröd med. Dagen efter värmer vi en klassisk lasagne, och så är lunchen serverad!

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Curry-On

30 g

Spenat

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 st

Äpple

2 st

Lasagne

(Innehåller Mjölk, Gluten, Vete Kan innehålla Jordnötter, Nötter, Sesam)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4814 kJ
Energi (kcal)1151 kcal
Fett46.3 g
varav mättat25.9 g
Kolhydrater101 g
varav socker26.9 g
Protein80.5 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Rosta pitabröd
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Placera pitabröd direkt på gallret och rosta i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

TIPS: Våra pitabröd kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att rosta dem.

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt.

Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda currydressing
3

Under tiden, skölj spenat.

Halvera, kärna ur och finhacka äpple.

Blanda crème fraiche, Curry-on, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Tillsätt färdigstekt kyckling och äpple.

Servera
4

Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med spenat och currykyckling.