Currykyckling i pita
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Currykyckling i pita

Currykyckling i pita

2 portioner | med äpple och spenat

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Kyckling och curry fungerar fenomenalt ihop, och i dag kombinerar vi dessa klassiska smaker i en krämig dressing med syrligt äpple och crème fraiche. Vi rostar pitabröd och fyller dem med vår currykyckling och spenat, och så är maten serverad.

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Pitabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4 g

Curry-On

30 g

Spenat

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2149 kJ
Energi (kcal)514 kcal
Fett17.6 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater45 g
varav socker10.1 g
Protein42 g
Salt3 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Rosta pitabröd
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Placera pitabröd direkt på gallret och rosta i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

TIPS: Våra pitabröd kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att rosta dom.

Stek kyckling
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt.

Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda currydressing
3

Under tiden, skölj spenat.

Halvera, kärna ur och finhacka äpple.

Blanda crème fraiche, Curry-on, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Tillsätt färdigstekt kyckling och äpple.

Servera
4

Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med spenat och currykyckling.