Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Kyckling och curry fungerar fenomenalt ihop, och i dag kombinerar vi dessa klassiska smaker i en krämig dressing med syrligt äpple och crème fraiche. Vi rostar pitabröd och fyller dem med vår currykyckling och spenat, och så är maten serverad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Pitabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4 g
Curry-On
30 g
Spenat
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1 st
Äpple
½ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Placera pitabröd direkt på gallret och rosta i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
TIPS: Våra pitabröd kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att rosta dom.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt.
Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skölj spenat.
Halvera, kärna ur och finhacka äpple.
Blanda crème fraiche, Curry-on, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Tillsätt färdigstekt kyckling och äpple.
Skär en öppning i pitabröd och fyll dem med spenat och currykyckling.