Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Finns det något härligare än en riktigt god och lyxig helgfrukost? En Croque Madame är en fransk klassiker som helt enkelt består av en varm macka med ost, skinka och ett stekt ägg. Vi lagar den med bagels och prosciutto och tillsätter rucola för en grön och krispig touch – en perfekt start på helgen!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
2 st
Sesambagel
(Innehåller Korn, Gluten, Sesam, Vete)
50 g
Prosciutto
40 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
40 g
Rucola
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
2 st
Ägg till stekning
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Dela på bagels.
Placera bagels, skärsidan upp, på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.
TIPS: Våra bagels kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att rosta dom.
Under tiden, skölj rucola.
Blanda mornaysås och grov senap i en liten skål.
Bre mornaysås på färdigrostade bagelhavlor.
Toppa undre halvan med prosciutto och finriven ost.
Rosta ytterligare 4–5 min i ugnen, tills osten har smält och prosciutton är krispig.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek ägg tills vitan är fast och du är nöjd med gulans konsistens, 4–6 min.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Lägg upp bagels på tallrikar.
Toppa med ägg, rucola och den övre bagelhalvan.