Frukostbagel med ost och prosciutto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frukostbagel med ost och prosciutto

Frukostbagel med ost och prosciutto

2 portioner | med färsk rucola (OBS! Ägg medföljer ej)

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Finns det något härligare än en riktigt god och lyxig helgfrukost? En Croque Madame är en fransk klassiker som helt enkelt består av en varm macka med ost, skinka och ett stekt ägg. Vi lagar den med bagels och prosciutto och tillsätter rucola för en grön och krispig touch – en perfekt start på helgen!

Taggar:
Ägg medföljer inte
Allergener:
Mjölk
Korn
Gluten
Sesam
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

2 st

Sesambagel

(Innehåller Korn, Gluten, Sesam, Vete)

50 g

Prosciutto

40 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

12 g

Grov senap

(Innehåller Senap)

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2409 kJ
Energi (kcal)576 kcal
Fett21.3 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater64.4 g
varav socker6.1 g
Protein33.6 g
Salt5.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta bagels
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Dela på bagels.

Placera bagels, skärsidan upp, på en plåt med bakplåtspapper.

Rosta i ugnen i 6–8 min, eller tills krispiga och gyllene.

TIPS: Våra bagels kan ätas rätt ur påsen, men vi rekommenderar att rosta dom.

Tillsätt ost och prosciutto
2

Under tiden, skölj rucola.

Blanda mornaysås och grov senap i en liten skål.

Bre mornaysås på färdigrostade bagelhavlor.

Toppa undre halvan med prosciutto och finriven ost.

Rosta ytterligare 4–5 min i ugnen, tills osten har smält och prosciutton är krispig.

Stek ägg
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek ägg tills vitan är fast och du är nöjd med gulans konsistens, 4–6 min.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
4

Lägg upp bagels på tallrikar.

Toppa med ägg, rucola och den övre bagelhalvan.