Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Långkornigt vitt ris
1 st
Lime
2 g
Curry-On
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
½ st
Röd chili
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Strimlad salladsmix
250 g
Skivad fläskkotlett
½ st
Mango
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till kött
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, halvera lime.
Kärna ur och finhacka chili.
Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Blanda kålmix, mango, en generös skvätt limesaft, olivolja och salt i en stor skål.
Blanda asiatisk majonnäs och en skvätt vatten i en liten skål.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko och Curry-on i en tredje djup tallrik.
Krydda kött med salt och vänd först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en ren tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Stek i omgångar om det inte får plats.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.
Skär kött i 2 cm breda strimlor.
Lägg upp ris i djupa tallrikar och toppa med sallad och kött.
Toppa hela rätten med asiatisk majonnäs och sallad med chili.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.