HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCitron Och Oreganokyckling
topBanner
Citron- och oreganokyckling

Citron- och oreganokyckling

med vitlöksris och äppelsallad

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Honung

1 g

Kycklingbuljong

1.33 msk

Kycklingbröstfilé

1 msk

Basmatiris

¼ tsk

Gemsallad

2.5 dl

Torkad oregano

Citron

Äpple

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Smör*

Olivolja*

Salt*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)180.5981 kcal
Energi (kJ)755.6226 kJ
Fett15.8823 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater9.7125 g
varav socker9.7 g
Protein0.172 g
Salt0.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Dela citron i klyftor. Finhacka vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt riset, vatten* (se ingredienslistan) och en rejäl nypa salt*. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 10-12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå tills servering. 

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingfiléerna i ca 6 min på varje sida. Krydda dem med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. När det återstår 2-3 min, rör i oregano, citronjuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och hälften av honungen. För över kycklingen på en tallrik och täck med aluminiumfolie.VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Smält smör* [20 g, 2 pers | 40 g, 4 pers] i stekpannan på hög värme. Tillsätt kycklingbuljong och vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] och låt sjuda 3-4 min.

4

Finstrimla gemsalladen [1/2 påse, 2 pers]. Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Blanda salladsstrimlorna med äppelskivorna i en skål.

5

Blanda resterande honung med 1-2 msk citronjuice och 1-2 msk olivolja* i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar* och rör om. Ringla dressingen över salladen.

6

Fördela vitlöksriset och kycklingen mellan era tallrikar. Ringla över skysås. Servera äppelsalladen och citronklyftor vid sidan av, och hugg in.