HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCitron Och Oreganokyckling
topBanner
Citron- och oreganokyckling

Citron- och oreganokyckling

med vitlöksris och äppelsallad

Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 g

Honung

1 g

Kycklingbuljong

1.33 msk

Kycklingbröstfilé

1 msk

Basmatiris

¼ tsk

Gemsallad

2.5 dl

Oregano

Citron

Äpple

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Olivolja*

Salt*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)755.6226 kJ
Energi (kcal)180.5981 kcal
Fett15.8823 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater9.7125 g
varav socker9.7 g
Protein0.172 g
Salt0.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Dela citron i klyftor. Finhacka vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt riset, vatten* (se ingredienslistan) och en rejäl nypa salt*. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 10-12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå tills servering. 

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingfiléerna i ca 6 min på varje sida. Krydda dem med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. När det återstår 2-3 min, rör i oregano, citronjuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och hälften av honungen. För över kycklingen på en tallrik och täck med aluminiumfolie.VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Smält smör* [20 g, 2 pers | 40 g, 4 pers] i stekpannan på hög värme. Tillsätt kycklingbuljong och vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] och låt sjuda 3-4 min.

4

Finstrimla gemsalladen [1/2 påse, 2 pers]. Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Blanda salladsstrimlorna med äppelskivorna i en skål.

5

Blanda resterande honung med 1-2 msk citronjuice och 1-2 msk olivolja* i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar* och rör om. Ringla dressingen över salladen.

6

Fördela vitlöksriset och kycklingen mellan era tallrikar. Ringla över skysås. Servera äppelsalladen och citronklyftor vid sidan av, och hugg in.