.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Honung
4
Kycklingbuljong
Kycklingbröstfilé
100
Basmatiris
90
Sallad
1
Torkad oregano
1
Citron
1
Äpple
1
Vitlöksklyfta
1.33
Smör
1
Olivolja
¼
Salt
2.5
Vatten
Dela citron i klyftor. Finhacka vitlök. Smält en klick smör* med en skvätt olivolja* i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt riset, vatten* (se ingredienslistan) och en rejäl nypa salt*. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 10-12 min. Ta kastrullen av värme och låt stå tills servering.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingfiléerna i ca 6 min på varje sida. Krydda dem med salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. När det återstår 2-3 min, rör i oregano, citronjuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och hälften av honungen. För över kycklingen på en tallrik och täck med aluminiumfolie.VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Smält smör* [20 g, 2 pers | 40 g, 4 pers] i stekpannan på hög värme. Tillsätt kycklingbuljong och vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] och låt sjuda 3-4 min.
Finstrimla gemsalladen [1/2 påse, 2 pers]. Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Blanda salladsstrimlorna med äppelskivorna i en skål.
Blanda resterande honung med 1-2 msk citronjuice och 1-2 msk olivolja* i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar* och rör om. Ringla dressingen över salladen.
Fördela vitlöksriset och kycklingen mellan era tallrikar. Ringla över skysås. Servera äppelsalladen och citronklyftor vid sidan av, och hugg in.