HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Citron- och oreganokyckling

Citron- och oreganokyckling

med vitlöksris och äppelsallad

Barnvänlig

Lås dörren, sätt telefonen på ljudlös och låt aromerna från vår citron- och oreganokyckling brisera i din mun tillsammans med ett distinkt vitlöksris. Tillsammans med en syrlig äppelsallad kommer den här smakprojektilen träffa dig rakt i hjärtat där den troligtvis blir kvar för alltid.

Taggar:Snabb
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

2 st

Kycklingbröstfilé

1 st

Citron

1 g

Oregano

4 g

Kycklingbuljong

100 g

Basmatiris

1 påse

Honung

½ st

Gemsallad

1 st

Äpple

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

250 ml

Vatten*

¼ tsk

Salt*

1 msk

Olivolja*

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2853 kJ
Energi (kcal)682 kcal
Fett30 g
varav mättat14 g
Kolhydrater59 g
varav socker20 g
Kostfiber3 g
Protein42 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Dela citron i klyftor. Finhacka vitlök.

Smält en klick smör med en skvätt olivolja i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min.

Tillsätt riset, vatten (se ingredienslistan) och en rejäl nypa salt. Koka upp vattnet och sänk sedan till låg värme. Låt riset sjuda under lock i 10-12 min.

Ta kastrullen av värme och låt stå tills servering.

2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingfiléerna i ca 6 min på varje sida. Krydda dem med salt [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers].

När det återstår 2-3 min, rör i oregano, citronjuice [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] och hälften av honungen. För över kycklingen på en tallrik och täck med aluminiumfolie.

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Smält smör* [20 g, 2 pers | 40 g, 4 pers] i stekpannan på hög värme.

Tillsätt kycklingbuljong och vatten* [1 dl, 2 pers | 2 dl, 4 pers] och låt sjuda 3-4 min.

4

Finstrimla gemsalladen [1/2 påse, 2 pers].

Kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda salladsstrimlorna med äppelskivorna i en skål.

5

Blanda resterande honung med 1-2 msk citronjuice och 1-2 msk olivolja i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar* och rör om.

Ringla dressingen över salladen.

6

Fördela vitlöksriset och kycklingen mellan era tallrikar. Ringla över skysås.

Servera äppelsalladen och citronklyftor vid sidan av, och hugg in.

Smaklig måltid!