
På med förklädet och kockmössan och kavla upp ärmarna. Våra kakor passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Färdig pizzadeg kan användas till både salta och söta rätter! Här gräddar vi den gyllene i ugnen och toppar med kanel, socker och en enkel glasyr för att skapa underbart goda brödpinnar att mumsa på till kaffet eller som efterrätt.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Pizzadeg
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
2 g
Kanel
50 g
Florsocker
(Kan innehålla spår av: Sesam, Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
2 msk
Smör till bröd
1 msk
Vatten till glasyr
1 msk
Socker till kanel

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.
Smält smör i en liten kastrull på medelhög värme.

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken.
Placera degen på ytan med mjöl. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är ca 20 x 20 cm.
Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.
Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla degen med hälften av det smälta smöret och grädda i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och krispig.

Blanda florsocker och vatten i en liten skål.
Blanda kanel och socker i en ny liten skål.
Pensla gräddad deg med resterande smält smör och strö över ett generöst lager kanelsocker.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om glasyren blir för tjock.

Skär degen i 8 lika stora delar.
Ringla glasyr över brödpinnar innan servering.