Kanelsockertoppade brödpinnar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kanelsockertoppade brödpinnar

Kanelsockertoppade brödpinnar

Sharingrätt | med glasyr

Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Färdig pizzadeg kan användas till både salta och söta rätter! Här gräddar vi den gyllene i ugnen och toppar med kanel, socker och en enkel glasyr för att skapa underbart goda brödpinnar att mumsa på till kaffet eller som efterrätt.

Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

2 g

Kanel

50 g

Florsocker

(Kan innehålla spår av: Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Smör till bröd

1 msk

Vatten till glasyr

1 msk

Socker till kanel

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2842 kJ
Energi (kcal)679 kcal
Fett16.3 g
varav mättat8.1 g
Kolhydrater115.9 g
varav socker29.6 g
Protein18.1 g
Salt2 g

Instruktioner

Förbered deg
1

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft). 

Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.

Smält smör i en liten kastrull på medelhög värme.

Grädda deg
2

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. 

Placera degen på ytan med mjöl. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är ca 20 x 20 cm.

Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.

Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla degen med hälften av det smälta smöret och grädda i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene och krispig.

Toppa med kanel
3

Blanda florsocker och vatten i en liten skål.

Blanda kanel och socker i en ny liten skål.

Pensla gräddad deg med resterande smält smör och strö över ett generöst lager kanelblandning.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om glasyren blir för tjock.

Servera
4

Skär degen i 8 lika stora delar.

Ringla glasyr över brödpinnar innan servering.