Fastnade ni för det spännande namnet på denna rätt? Vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna över resultatet! Vi kokar bulgur med lök och vår kryddmix Goan Xacuti, som vi sedan blandar med hackade mandlar och persilja. Vi serverar vår bulgurpilaff med chutneyglaserad kyckling, stekta morötter, och krämig vitlöksyoghurt med gurka.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Goan Xacuti
2 st
Morot
2 g
Curry-On
1 st
Gurka
300 g
Kycklingbröstfilé
75 g
Yoghurt
50 g
Aprikoschutney
1 st
Vitlöksklyfta
20 g
Mandlar
85 g
Bulgur
1 st
Lök
1 st
Bladpersilja
½ msk
Olja till bulgur
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till grönsaker
Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).
Finhacka lök.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek lök i 1–2 min.
Tillsätt vatten och Goan Xacuti, och koka upp. Tillsätt bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min eller tills ‘al dente'.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling till stekpannan och krydda med Curry-On och salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och täck med aprikoschutney. Placera vitlöksklyfta (oskalad) i ett hörn av plåten. Baka i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
TIPS: Servera eventuellt aprikoschutney vid sidan av.
Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Torka ur stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek morot tills mjuk, 4–5 min. Krydda med salt och en nypa peppar.
Ta av stekpannan från värme.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.
Grovhacka mandlar och persilja.
Finhacka gurka.
Placera mandlar i ett hörn på plåten när det återstår 5 min av kycklingens tillagningstid.
När allt är färdiglagat i ugnen, rör i mandlar och persilja i kastrullen med färdig bulgur.
Pressa ur vitlök från skalet i en liten skål och mosa med en gaffel. Rör i yoghurt, gurka och en nypa salt.
Skär kyckling i skivor.
Lägg upp bulgur, morot och kyckling i djupa tallrikar.
Ringla över vitlöksyoghurt.