Skip to main content
Chutneyglaserad currykyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chutneyglaserad currykyckling

Chutneyglaserad currykyckling

med bulgurpilaf och vitlöksyoghurt

Fastnade ni för det spännande namnet på denna rätt? Vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna över resultatet! Vi kokar bulgur med lök och vår kryddmix Goan Xacuti, som vi sedan blandar med hackade mandlar och persilja. Vi serverar vår bulgurpilaff med chutneyglaserad kyckling, stekta morötter, och krämig vitlöksyoghurt med gurka.

Taggar:
Proteinrik
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Milk
Senf
Tree nuts
Hvede
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Goan Xacuti

2 st

Morot

2 g

Curry-On

1 st

Gurka

300 g

Kycklingbröstfilé

75 g

Yoghurt

50 g

Aprikoschutney

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Mandlar

85 g

Bulgur

1 st

Lök

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till bulgur

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till grönsaker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2458 kJ
Energi (kcal)588 kcal
Fett19 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater53.4 g
varav socker18.6 g
Kostfiber11.3 g
Protein46.3 g
Salt2.5 g
Potassium57.6 mg
Calcium21.6 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka bulgur
1

Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).

Finhacka lök.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek lök i 1–2 min.

Tillsätt vatten och Goan Xacuti, och koka upp. Tillsätt bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min eller tills ‘al dente'.

Stek kyckling
2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling till stekpannan och krydda med Curry-On och salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och täck med aprikoschutney. Placera vitlöksklyfta (oskalad) i ett hörn av plåten. Baka i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

TIPS: Servera eventuellt aprikoschutney vid sidan av.

Stek morot
3

Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Torka ur stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.

Stek morot tills mjuk, 4–5 min. Krydda med salt och en nypa peppar.

Ta av stekpannan från värme.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Förbered råvaror
4

Grovhacka mandlar och persilja.

Finhacka gurka.

Placera mandlar i ett hörn på plåten när det återstår 5 min av kycklingens tillagningstid.

Blanda vitlöksyoghurt
5

När allt är färdiglagat i ugnen, rör i mandlar och persilja i kastrullen med färdig bulgur.

Pressa ur vitlök från skalet i en liten skål och mosa med en gaffel. Rör i yoghurt, gurka och en nypa salt.

Skär kyckling i skivor.

Servera
6

Lägg upp bulgur, morot och kyckling i djupa tallrikar.

Ringla över vitlöksyoghurt.