Kvällens middag blir en riktigt matig och god sallad, som dessutom bjuder på både en färg- och smakexplosion! Vi rostar sötpotatis och lök med vår egen kryddblandning Panamat och kombinerar dem med sallad, avokado och mango. Men ingen sallad är komplett utan en härlig dressing, så vi blandar srirachamajonnäs med limesaft och misopasta att ringla över och avslutar med en topping på hackade jordnötter, mynta och färsk chili.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
4 g
Panamat
1 st
Avokado
1 portionspåse
Mynta
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
½ st
Röd chili
450 g
Sötpotatis
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
1 st
Rödlök
½ st
Mango
30 g
Misopasta
(Innehåller Soja, Gluten, Vete)
1 st
Sallad
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ msk
Vatten till dressing
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Placera sötpotatis och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Panamat, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, halvera lime.
Blanda en generös skvätt limesaft, srirachamajonnäs, misopasta och vatten i en liten skål.
Grovhacka sallad och jordnötter.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor. Krydda med salt och en nypa peppar.
Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Finhacka myntablad.
Kärna ur och finhacka chili.
Låt färdig sötpotatis svalna i 3–4 min.
Lägg upp sallad i skålar och toppa med sötpotatis, rödlök, mango och avokado. Ringla över srirachadressing.
Garnera med jordnötter, chili och mynta.
TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.