topBanner
Casarecce

Casarecce

med ricottasås, zucchini, champinjoner och tomat

En fantastisk allt i ett rätt med massor av färger och smaker. Den smaskiga såsen innehåller massor av härliga grönsaker, zucchini, champinjoner, tomat och vitlök. Såsen blandes med pasta i grytan, så sparar vi på disken! Vi toppar med riven hårdost och gräslök, för att ge rätten en extra twist!

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:mjölkselleriägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Zucchini

200 g

Champinjoner

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Tomat

1 påse

Gräslök

4 g

Medelhavets Pärla

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

100 g

Ricotta

(Innehållermjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

250 g

Casarecce

(Innehållerägg, gluten)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör* (steg 5)

(Innehållermjölk)

½ tsk

Salt* (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2836 kJ
Energi (kcal)678 kcal
Fett30 g
varav mättat14 g
Kolhydrater70 g
varav socker8 g
Protein27 g
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Tärna zucchini [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Skiva svamp tunt. Grovhacka tomat. Finhacka gräslök. Finhacka eller pressa vitlök.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Fräs svamp i 2-3 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt zucchini och krydda med salt* och peppar*. Stek under omrörning tills gyllene och mjuk, 4-5 min. Lägg över i en skål.

3

Tillsätt pasta till det kokande vattnet. Koka i 3-4 min, eller tills 'al dente’. Spara lite pastavatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häller av resten. Lägg pasta tillbaka i kastrullen, tillsätt en skvätt olivolja* och sätt på lock för att hålla på värmen.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme. Stek tomat, vitlök och Medelhavets Pärla under omrörning tills tomaterna är mjuka, 2-4 min. Sänk till låg värme. Rör i grönsaksbuljong, ricotta, crème fraiche [1/2 paket, 2P], sparat pastavatten och hälften av gräslöken. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*.

5

Tillsätt zucchini, svamp och pasta till stekpannan, och blanda väl. Rör i smör* [1 msk | 2 msk] tills det har smält.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten vid behov, tills pastan är täckt med krämig sås.

6

Lägg upp pasta i skålar. Strö över riven ost och resterande gräslök.