Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser ingår. Dessa goda energibollar är perfekta som nyttig efterrätt eller ett gott litet mellanmål som ger en extra energiboost. Vi kombinerar havregryn och valnötter med riven morot, kanel och tranbär för att få dem att smaka morotskaka.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
120 g
Tranbär
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)
100 g
Havregryn
(Innehåller: Havre, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter, Gluten, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt)
1 st
Morot
4 g
Kanel
80 g
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)
30 g
Riven kokos
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter, Gluten, Råg, Korn, Vete, Spelt, Havre)
50 g
Honung

Koka upp vatten i en vattenkokare eller kastrull.
Placera tranbär i en skål och häll kokande vatten över. Låt ligga i 10 min och häll sen av vattnet.
Under tiden, riv morot (oskalad).
Finhacka tranbär och valnötter och lägg i en stor skål.
TIPS: Om du har en matberedare kan du mixa alla ingredienser till en klistrig konsistens i den.

Vänd ner morot, havregryn, kanel och honung i skålen och blanda väl.
Rulla degen till små bollar med fuktiga händer.
TIPS: 1) Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat. 2) Tillsätt en skvätt vatten om degen är för torr. Det gör den lättare att rulla.

Häll riven kokos i en liten skål och rulla bollarna i kokos.
Servera energibollarna på en tallrik.
TIPS: Förvara energibollarna i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar.