
Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg. Skäm bort stora och små med de här frostade energibollarna med morotskakssmak! Vi blandar havregryn och valnötter med riven morot, kanel, tranbär och honung och rullar i kokos för en snöig touch. Perfekt som nyttig efterrätt eller ett gott litet mellanmål.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
120 g
Tranbär
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)
100 g
Havregryn
(Innehåller: Havre, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter, Gluten, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt)
1 st
Morot
4 g
Kanel
80 g
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)
30 g
Riven kokos
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter, Gluten, Råg, Korn, Vete, Spelt, Havre)
50 g
Honung

Koka upp vatten i en vattenkokare eller kastrull.
Placera tranbär i en skål och häll kokande vatten över. Låt ligga i 10 min och häll sen av vattnet.
Under tiden, riv morot (oskalad).
Finhacka tranbär och valnötter och lägg i en stor skål.
TIPS: Om du har en matberedare kan du mixa alla ingredienser till en klistrig konsistens i den.

Vänd ner morot, havregryn, kanel och honung i skålen och blanda väl.
Rulla degen till små bollar med fuktiga händer.
TIPS: 1) Lägg honung i en skål med varmt vatten i 1 min om den har stelnat. 2) Tillsätt en skvätt vatten om degen är för torr. Det gör den lättare att rulla.

Häll riven kokos i en liten skål och rulla bollarna i kokos.

Servera energibollarna på en tallrik.
TIPS: Förvara energibollarna i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till 3 dagar.