Finns det någon i familjen som tackar nej till gyllenpanerad grillost och krispig klyftpotatis? Vi skulle inte tro det! Vi smaksätter pankopaneringen med vår egen kryddbandning Ay Cajun-ba och medan potatisen och osten ugnssteks blandar vi en sallad med brynt majs, tomat, avokado och spenat. Vi serverar kvällens middag med en klick srirachamajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Avokado
1 st
Tomat
30 g
Spenat
500 g
Potatis
1 st
Majs
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
5 g
Tex-Mex
200 g
Grillost
(Innehåller: Mjölk)
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Mjöl till panering
1 st
Ägg till panering
½ tsk
Salt till panering
1 msk
Olja till panering
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, Tex-Mex, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, häll av majs.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek majs i 4–5 min, eller tills den är lätt brynt. Ställ åt sidan för att svalna.
Skär varje grillost i 6 bitar (3 per person).
Lägg mjöl i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko, Ay Cajun-ba, salt, en generös nypa peppar och olivolja i en tredje djup tallrik.
Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.
TIPS: Pressa panko på grillosten för att den ska fastna.
Placera grillost på plåten med bakplåtspapper när det återstår 10–12 min av potatisens tillagningstid.
Rosta i ugnen resterande tid, eller tills gyllene.
Under tiden, skölj spenat.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.
Grovhacka tomat.
Skär lime i klyftor.
Blanda majs, avokado, tomat, spenat, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Lägg upp potatis, grillost och sallad på tallrikar.
Servera med en klick srirachamajonnäs och pressa över lime.