Smakrikt och enkel är denna rätt där wraps byggs med grillad kyckling, krispig sallad, tomat och en krämig vitlöksmajonnäs med yoghurt. Vi serverar våra caesar-inspirerade kycklingwraps med vidunderligt krispig oreganokryddad potatis. Denna rätt är också perfekt om man vill förbereda maten i förvägen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
300 g
Kycklingbröstfilé
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Vitlöksklyfta
1 st
Sallad
1 st
Tomat
300 g
Potatis
1 g
Torkad oregano
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1 st
Morot
37.5 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
½ tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, oregano, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.
Placera kyckling på en ny plåt med bakplåtspapper. Krydda den med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och Mamas favorit på båda sidorna, och ringla över lite olivolja.
Rosta i ugnen i 18-20 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skär tomat i tunna skivor.
Ansa och dra av salladsblad.
Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].
Blanda majonnäs, gräddfil [1/2 paket, 2P], vitlök, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
När kycklingen är klar och det återstår 5 min av potatisens tillagningstid, lägg över kyckling till en medelstor skål och strimla köttet med två gafflar.
Rör i vitlöksmajonnäsen och smaka av med salt och peppar.
Blanda olivolja [1/2 msk | 1 msk], salladsblad, tomat, en nypa salt och peppar i en ny skål.
Lägg upp sallad och kyckling i mitten av varje tortilla. Vik in sidorna och rulla till täta wraps.
Halvera wraps och lägg upp dem på tallrikar.
Servera med oreganorostade grönsaker.