Snabba och smarriga recept som är perfekta för frukost i två dagar. Innehåller receptkort med 3 x 2 steg och portionerade ingredienser för tre måltider för två personer. Trött på att äta samma frukost varje dag? Testa vårt frukostpaket med tre goda och varierade recept – vad sägs om rostad bagel med krämigt avokadomos, chiapudding med ananas och overnight oats med choklad?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lime
1 st
Avokado
2 st
Sesambagel
(Innehåller Korn, Gluten, Sesam, Vete)
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 g
Chiliflakes
1 portionspåse
Gräslök
50 g
Chiafrön
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
360 ml
Kokosmjölk
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 burk
Ananasskivor
15 g
Riven kokos
(Kan innehålla Korn, Sesam, Råg, Jordnötter, Vete, Gluten, Nötter, Spelt, Havre)
1 portionspåse
Mynta
100 g
Havregryn
(Innehåller Havre, Vete Kan innehålla Gluten, Nötter, Råg, Korn, Kamut, Vete, Spelt, Jordnötter, Sesam)
100 g
Mjölkchokladknappar
(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)
1 st
Apelsin
¼ tsk
Salt till guacamole
2 dl
Vatten till havregryn
Halvera bagels.
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du vill värma bagels.
Placera bagels med skärsidan upp på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 6–8 min, tills krispiga och gyllene.
TIPS: Våra bagels kan ätas som de är, men vi rekommenderar att värma dem.
Halvera lime.
Halvera och kärna ur avokado och gröp ur den med en sked.
Mosa avokado, limesaft, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Smula salladsost i en skål. Finhacka gräslök.
Bre avokadomos på bagels. Toppa med salladsost, gräslök och chiliflakes.
TIPS: 1) Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 2) Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja till avokadon.
Blanda chiafrön (25 g), kokosmjölk [1 paket] och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
Tillsätt yoghurt till skålen med chiapudding på morgonen för en krämig konsistens.
Finhacka mynta. Häll av lag från ananas och skär den i små bitar.
Blanda ananas och mynta i en liten skål.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta riven kokos i 3–4 min, eller tills gyllene.
Fördela hälften av chiapuddingen i glas och fortsätt med hälften av ananasen, resterande chiapudding och resterande ananas.
Toppa med rostad kokos.
Blanda chiafrön (25 g), vatten, kokosmjölk [1 paket], havregryn och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
Placera hälften av chokladknapparna i en medelstor skål på morgonen.
Värm dem i mikrovågsugnen i 20 sek åt gången tills chokladen är smält. Rör om mellan varje gång.
Blanda overnight oats med smält choklad.
TIPS: Smält chokladen i ett vattenbad om du inte har en mikrovågsugn.
Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om.
Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm stora bitar.
Häll upp overnight oats i skålar och toppa med apelsin och resterande chokladknappar.