topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Buffaloblomkål

Buffaloblomkål

med vårsallad och potatisklyftor

Hugg in på dessa kryddstarka, ugnsrostade blomkålsbuketter som trevligt käftar emot gyllenrostade potatisklyftor och en uppiggande, fräsch vårsallad. En perfekt balanserad rätt där majonnäs är den hemliga ingrediensen.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

500

Potatis

650

Blomkål

100

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

8

Panamat

90

Sallad

75

Rädisor

Gurka

1

Gurka, piccolo

25

Vitvinsvinäger

75

Gräddfil

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)379 kcal
Energi (kJ)1586 kJ
Fett35.34 g
varav mättat2.7 g
Kolhydrater12.72 g
varav socker1.5 g
Protein2.33 g
Salt0.5 g

Instruktioner

Rosta potatisklyftor
1

Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Skär potatis i 1 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda så att klyftorna täcks. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills de är mjuka och gyllene.

Panera blomkål
2

Dela blomkålen i små buketter. Blanda blomkålsbuketterna ordentligt med majonnäs i en bunke. Blanda panko, Central American Style kryddmix (stark!), en skvätt olivolja*, en nypa salt och peppar i en skål. Häll pankoblandningen över blomkålen och blanda runt så att den täcks.

Rosta blomkål
3

Sprid blomkålen jämnt på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min.

Förbered grönsaker
4

Skiva gemsallad och rädisor tunt. Grovhacka gurka.

Laga sallad
5

Blanda en skvätt olivolja*, vitvinsvinäger [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] och en nypa salt* och peppar* i salladsskål. Rör i gemsallad, rädisskivor och gurkbitar i salladsskålen när det återstår 5 min av potatisklyftornas tillagningstid.

Servera
6

Fördela potatisklyftor, buffaloblomkål och vårsalladen mellan era tallrikar. Servera med gräddfil vid sidan av.