Hugg in på dessa kryddstarka, ugnsrostade blomkålsbuketter som trevligt käftar emot gyllenrostade potatisklyftor och en uppiggande, fräsch vårsallad. En perfekt balanserad rätt där majonnäs är den hemliga ingrediensen.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
30
Panko ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
500
Potatis
650
Blomkål
100
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
8
Panamat
90
Sallad
75
Rädisor
Gurka
1
Gurka, piccolo
25
Vitvinsvinäger
75
Gräddfil
Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Skär potatis i 1 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar* och blanda så att klyftorna täcks. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills de är mjuka och gyllene.
Dela blomkålen i små buketter. Blanda blomkålsbuketterna ordentligt med majonnäs i en bunke. Blanda panko, Central American Style kryddmix (stark!), en skvätt olivolja*, en nypa salt och peppar i en skål. Häll pankoblandningen över blomkålen och blanda runt så att den täcks.
Sprid blomkålen jämnt på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min.
Skiva gemsallad och rädisor tunt. Grovhacka gurka.
Blanda en skvätt olivolja*, vitvinsvinäger [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] och en nypa salt* och peppar* i salladsskål. Rör i gemsallad, rädisskivor och gurkbitar i salladsskålen när det återstår 5 min av potatisklyftornas tillagningstid.
Fördela potatisklyftor, buffaloblomkål och vårsalladen mellan era tallrikar. Servera med gräddfil vid sidan av.