Föll du för den frestande titeln på detta recept? I kväll tar vi dig med på en spännande kulinarisk resa och lagar brynt kolja vänd i smör smaksatt med vitlök och dukkahkrydda. Vi serverar vår fantastiska firre med fluffig bulgur, en fräsch grönsallad med gurka och tomat och en underbar yoghurtdressing med sotad salladslök och chiliflakes.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ g
Chiliflakes
7.5 g
Dukkah-njuta
(Innehåller Sesam, Senap)
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
1 st
Tomat
1 st
Gurka
30 g
Spenat
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1 st
Morot
1 st
Salladslök
¼ tsk
Salt till dressing
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till fisk
2 msk
Smör till stekning
2 msk
Vatten till sås
Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.
Stek hel salladslök i 3–4 min, eller tills lätt brynt. Ta av från värme och finhacka.
Blanda salladslök, chiliflakes, yoghurt, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Under tiden, skölj spenat.
Skär gurka i tunna halvmånar.
Grovhacka tomat.
Riv morot (oskalad) grovt.
Blanda spenat, gurka, tomat, morot, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Riv eller pressa vitlök fint.
Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.Stek fisk i 2–3 min på ena sidan, eller tills gyllene.
Vänd försiktigt och tillsätt smör, vitlök, Dukkah-njuta, vatten och en generös nypa peppar.
Stek i ytterligare 1–2 min, eller tills fisken är genomstekt och såsen har tjocknat något.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp bulgur och sallad i djupa tallrikar.
Toppa med fisk och skeda över dukkahsås.
Servera med en klick salladslöksyoghurt.