topBanner
Böngryta

Böngryta

med bulgur, körsbärstomater och chimichurri

Här skämmer vi bort er med massor av läckra råvaror som tillsammans ger er en underbar allt-i-ett rätt som serveras i djupa skålar. Vi börjar med bulgur, som får extra god smak av att kokas med buljong. När bulguren kokar så steker vi Tex-Mex bönor, och blandar ihop en fräsch sallad med avokado och körsbärstomater. Vi toppar härligheterna med en hemlagad chimichurrisås och grekisk salladsost.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:glutenmjölkselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Svarta bönor

170 g

Bulgur

(Innehållergluten)

1 st

Avokado

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

125 g

Körsbärstomater

1 st

Lime, ekologisk

5 g

Tex-Mex

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Röd paprika

1 påse

Bladpersilja

1 st

Rödlök

1 påse

Koriander

8 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

½ burk

Tomatpuré

4 g

Panamat

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja* (steg 4)

tsk

Socker* (steg 4)

8 dl

Vatten* (steg 1)

2 msk

Vatten* (steg 3)

¼ tsk

Salt* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3734 kJ
Energi (kcal)892 kcal
Fett38 g
varav mättat13 g
Kolhydrater82 g
varav socker13 g
Protein32 g
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en kastrull med vatten* [8 dl | 16 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

2

Skölj bönor. Finhacka rödlök. Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Halvera körsbärstomater. Finhacka persilja och koriander. Finhacka eller pressa vitlök. Skär lime i klyftor.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt bönor, rödlök, Tex-Mex, Panamat, tomatpuré [1/2 burk, 2P], vatten* [2 msk I 4 msk], salt* [1/4 tsk I 1/2 tsk] och hälften av vitlöken. Stek i 3-4 min, eller tills rödlök är mjuk. Smaka av med peppar*.

4

Blanda limejuice [2 tsk | 4 tsk], koriander, olivolja* [2 msk | 4 msk], resterande vitlök och hälften av persiljan i en liten skål. Smaka av med en nypa socker*, salt* och peppar*.

5

Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Tärna den i 2 cm stora bitar. Blanda avokado, körsbärstomater, paprika, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Blanda färdigkokt bulgur med en skvätt olivolja*, resterande persilja, en nypa salt* och peppar*.

6

Lägg upp bulgur i skålar. Toppa med böngryta, avokado- och tomatsallad. Smula över grekisk salladsost och ringla över chimichurri.