topBanner
Blomkålscurry

Blomkålscurry

med röda linser och aprikoschutney

De dagar när solen lyser med sin frånvaro behöver vi härlig mysmat som kommer att slukas av hela familjen. Ikväll gör vi en värmande blomkålscurry som serveras med en syrlig aprikoschutney och svalkande creme fraiche. Blomkålscurryn består av rostad blomkål och morot, som kokas med röda linser, kokosmjölk, vitlök och indiska kryddor.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:glutensojasellerisenapmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

12.5 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

275 g

Blomkål

200 ml

Kokosmjölk

100 g

Röda linser

(Kan innehållaKan innehålla spår av gluten)

8 g

Milda Mahal

1 st

Lök

1 g

Chili flakes

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Morot

1 påse

Koriander

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

100 g

Basmatiris

50 g

Aprikoschutney

(Innehållersenap)

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

Ingår inte i din leverans

msk

Smör* (steg 3)

(Innehållermjölk)

3 dl

Vatten* (steg 2)

2.5 dl

Vatten* (steg 4)

¼ tsk

Salt* (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3224 kJ
Energi (kcal)770 kcal
Fett32 g
varav mättat24 g
Kolhydrater89 g
varav socker20 g
Kostfiber14 g
Protein24 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär blomkål i små buketter. Skär morot (oskalad) i 1 cm breda halvmånar. Placera blomkål och morot på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja*, hälften av Milda Mahal, salt* och peppar*. Rosta tills mjuka, 25-30 min.

2

Koka upp en kastrull med vatten* [3 dl | 6 dl]. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], rör och koka på låg värme under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

3

Finhacka lök. Finhacka eller pressa vitlök. Skölj röda linser. Hetta upp en skvätt olivolja* och en klick smör* i en medelstor kastrull på medelvärme. Stek lök under omrörning tills mjuk, 4-5 min. Tillsätt vitlök, resterande Milda Mahal och en nypa chili flakes (om du gillar stark mat!), och stek i 1 min.

4

Tillsätt röda linser, kokosmjölk, vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong till kastrullen. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock i 10 min. Ta bort locket och sjud i ytterligare 5-6 min, tills linserna är mjuka.

5

Rör i rostade grönsaker och sojasås [1/2 paket, 2P] med de färdiga linserna. Smaka av med salt* och peppar*. Grovhacka koriander.

6

Lägg upp ris och blomkålscurry med röda linser i djupa skålar. Toppa med koriander, aprikoschutney och en klick crème fraiche.