Bhajiburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bhajiburgare

Bhajiburgare

med pommes och koriandercrema

Låt oss introducera dig till ett helt nytt sätt att servera halloumi - nämligen i form av kryddig bhajiburgare. I detta recept doppar du halloumibitar i en smakrik frityrsmet du bland annat smaksatt med tikka masala, vitlök och ingefära och steker till en gudomlig vegetarisk burgare med exceptionella smaker. Lägg burgaren mellan ugnsrostade briochebröd tillsammans med färska grönsaker och en fenomenal korianderdressing. Servera med hemmagjorda klyftpotatis.

Taggar:
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Tomat

1

Koriander

2

Briochebröd

1

Rödlök

100

Halloumi

1

Lime

30

Tikka masala

500

Potatis

75

Gräddfil

1

Ingefära

1

Vitlöksklyfta

90

Sallad

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

5

Vetemjöl

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)346 kcal
Energi (kJ)1446 kJ
Fett15.92 g
varav mättat8.7 g
Kolhydrater29.82 g
varav socker3.1 g
Protein19.98 g
Salt3.1 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 0,5 cm tunna pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med en nypa salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Blanda väl och rosta i ugnen i 25-30 min tills gyllene.

Förbered råvaror
2

Skiva rödlök väldigt tunt. Finriv ingefära och vitlök. Riv halloumi [1/2 st, 2 pers]. Riv limezest och dela limen i klyftor. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Blanda bhajismet
3

Blanda rödlök, halloumi, ingefära, vitlök, ägg*, vetemjöl*, tikka masala och en skvätt limejuice i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Stek burgare
4

Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme - oljan ska täcka basen. Forma smeten till burgare - 2 per person. Lägg burgarna i stekpannan och platta till lite med stekspaden. Stek i 10-12 min, vänd försiktigt då och då, tills de är gyllene och genomstekta.

Förbered koriandercrema
5

Medan du steker burgarna, grovhacka koriander. Skiva gemsallad tunt. Skiva tomat tunt. Blanda koriander, limezest och gräddfil [1/2 paket, 2 pers] i en skål. Värm upp briochebullar i ugnen i 3-4 min.

Servera
6

Skär hamburgerbröden på mitten. Bre koriandercrema på bottenhalvan och toppa med 2 bhajibiffar, gemsallad, tomat och mer koriandercrema. Pressa över lite limejuice och lägg på locket. Servera med pommes vid sidan av.