Skip to main content
BBQ pulled chicken
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ pulled chicken

BBQ pulled chicken

med cajunkryddade grönsaker och limedressing

Ikväll lagar vi vår egen pulled chicken av BBQ-kryddad kyckling som vi först rostar. Kycklingen får sällskap i ugnen av cajunkryddad paprika, morot och lök. Samtidigt kokar vi bulgur, som vi sen blandar med färsk spenat. Vi toppar härligheterna med en ljuvlig limedressing.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Milk
Schwefeldioxide und Sulfite
Senf
Hvede
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

75 ml

Gräddfil

30 g

Spenat

30 g

BBQ-sås

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

4 g

Ay Cajun-ba

85 g

Bulgur

2 st

Rödlök

1 st

Paprika

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

¼ tsk

Salt till grönsaker

2.5 dl

Vatten til bulgur

½ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till dressing

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2457 kJ
Energi (kcal)587 kcal
Fett20.2 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater52.3 g
varav socker19.9 g
Kostfiber11.7 g
Protein41 g
Salt6.5 g
Calcium9 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Rosta kyckling och grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft). Placera kyckling på ena sida av en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar. Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna skivor. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Placera grönsaker på andra sidan av plåten. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 15-25 min, tills grönsaker är mjuka och kyckling är genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka bulgur
2

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Tillsätt bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9-10 min, eller tills "al dente".

Gör limedressing
3

Under tiden, skär lime i klyftor.

Blanda gräddfil och limejuice i en liten skål. Krydda med salt och peppar.

Tillsätt spenat
4

Skölj spenat.

Rör i spenat, olivolja och salt i kastrullen med färdig bulguren.

Riv kyckling
5

Använd två gafflar för att riva tills kycklingen är helt strimlat.

Blanda riven kyckling, BBQ-sås och en skvätt limesaft i en skål, tills kycklingen är täckt i sås.

Servera
6

Lägg upp spenatbulgur i skålar och toppa med BBQ pulled chicken, rostade grönsaker och limedressing.