På jakt efter middagsmat som går hem hos hela familjen? Vem kan tacka nej till krispiga pommes och gyllenstekt grillost med BBQ-panering? En kål- och äppelsallad med tranbär och honung- och ingefärsdressing och en gräddfilssås med vitlökssmak blir perfekta tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
500 g
Potatis
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
½ st
Vitlöksklyfta
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Sulfiter, Senap)
150 g
Strimlad salladsmix
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
20 g
Tranbär
(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)
200 g
Grillost
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Äpple
50 g
Honung- & ingefärsdressing
(Innehåller: Senap)
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sallad
2 msk
Vatten till panering
1 msk
Mjöl till panering
1 msk
Olja till stekning
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, vitlök och majonnäs i en liten skål och ställ åt sidan.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda äpple, tranbär, salladsmix, honung- och ingefärsdressing och salt i en stor skål.
Skär grillost i 1 cm tunna skivor (3 per person).
Blanda BBQ-sås och vatten i en djup tallrik.
Blanda panko, Ay Cajun-ba och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.
Lägg vetemjöl i en tredje djup tallrik.
Panera grillost först i mjöl, sen i BBQ-sås och sist i panko.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
När det återstår 6 min av potatisens tillagningstid, stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper
Lägg upp grillost, pommes och sallad på tallrikar.
Servera med vitlöksdressing som dipp.