BBQ-panerad grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-panerad grillost

BBQ-panerad grillost

med pommes och kål- och äppelsallad

På jakt efter middagsmat som går hem hos hela familjen? Vem kan tacka nej till krispiga pommes och gyllenstekt grillost med BBQ-panering? En kål- och äppelsallad med tranbär och honung- och ingefärsdressing och en gräddfilssås med vitlökssmak blir perfekta tillbehör.

Taggar:
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Senap
Ägg
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

½ st

Vitlöksklyfta

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

150 g

Strimlad salladsmix

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

20 g

Tranbär

(Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter, Jordnötter)

200 g

Grillost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Äpple

50 g

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller: Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sallad

2 msk

Vatten till panering

1 msk

Mjöl till panering

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4125 kJ
Energi (kcal)986 kcal
Fett48 g
varav mättat26.8 g
Kolhydrater106.5 g
varav socker33.9 g
Protein35.6 g
Salt6.6 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda vitlöksdressing
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, vitlök och majonnäs i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda sallad
3

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Blanda äpple, tranbär, salladsmix, honung- och ingefärsdressing och salt i en stor skål.

Förbered panering
4

Skär grillost i 1 cm tunna skivor (3 per person).

Blanda BBQ-sås och vatten i en djup tallrik.

Blanda panko, Ay Cajun-ba och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.

Lägg vetemjöl i en tredje djup tallrik.

Stek grillost
5

Panera grillost först i mjöl, sen i BBQ-sås och sist i panko.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

När det återstår 6 min av potatisens tillagningstid, stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper

Servera
6

Lägg upp grillost, pommes och sallad på tallrikar.

Servera med vitlöksdressing som dipp.