På jakt efter middagsmat som går hem hos hela familjen? Vem kan tacka nej till krispiga pommes och gyllenstekt grillost med BBQ-panering? En citrondoftande kål- och äppelsallad med tranbär och en gräddfilssås med vitlökssmak blir perfekta tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Grillost
(Innehåller Mjölk)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
500 g
Potatis
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
1 st
Äpple
20 g
Tranbär
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Vitlöksklyfta
½ st
Citron
¼ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 4)
1 msk
Vetemjöl (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].
Blanda gräddfil, vitlök och majonnäs i en liten skål och ställ åt sidan.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Blanda citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor skål.
Rör ner äpple, tranbär och salladsmix.
Skär grillost i 1 cm tunna skivor (3 per person).
Blanda BBQ-sås och vatten [2 msk | 4 msk] i en djup tallrik.
Blanda panko, Ay Cajun-ba och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.
Lägg vetemjöl [1 msk | 2 msk] i en tredje djup tallrik.
Panera grillost först i mjöl, sen i BBQ-sås och sist i panko.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
När det återstår 6 min av potatisens tillagningstid, stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.
Lägg över på en tallrik med hushållspapper
Lägg upp grillost, pommes och sallad på tallrikar.
Servera med vitlöksdressing som dipp.