Vi älskar plåtmat – rätter som bara kräver lite hackning och förberedelser innan alla ingredienser sköter sig själva i ugnen! I kväll ugnsrostar vi både huvudkomponenten – BBQ-marinerad kycklingfilé – och tillbehöret – potatis, morot, lök och zucchini med souvlakikrydda. Vi vänder de färdiga rotfrukterna med färsk spenat, toppar med pumpakärnor och serverar middagen med en krämig dilldressing på gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Zucchini
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
30 g
Spenat
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
4 g
Souvlaki-kryddmix
500 g
Potatis
1 st
Dill
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
1 st
Rödlök
1 st
Morot
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, souvlakikrydda, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, finhacka dill.
Blanda gräddfil, dill, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skölj spenat.
Skär zucchini i 2 cm stora bitar.
Placera kyckling och zucchini på plåten när det återstår 17 min av grönsakernas tillagningstid. Ringla över olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.
Tillaga i ugnen resterande tid, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Ta ut färdiga grönsaker från ugnen och skär kyckling i skivor.
Vänd spenat med grönsaker på plåten.
Lägg upp grönsaker på tallrikar.
Toppa med kyckling och pumpakärnor.
Servera med en klick dilldressing.