Vi älskar plåtmat – rätter som bara kräver lite hackning och förberedelser innan alla ingredienser sköter sig själva i ugnen! I kväll ugnsrostar vi både huvudkomponenten – BBQ-marinerad kycklingfilé – och tillbehöret – potatis, morot, lök och zucchini med souvlakikrydda. Vi vänder de färdiga rotfrukterna med färsk spenat, toppar med pumpakärnor och serverar middagen med en krämig dilldressing på gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Zucchini
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
30 g
Spenat
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
4 g
Souvlaki-kryddmix
500 g
Potatis
1 portionspåse
Dill
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
1 st
Rödlök
1 st
Morot
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna potatis (oskalad) och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, souvlakikrydda, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Under, finhacka dill.
Blanda gräddfil, dill, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Skölj spenat.
Skär zucchini i 2 cm stora bitar.
När det återstår 17 min av grönsakernas tillagningstid, placera kyckling och zucchini på plåten. Ringla över olivolja och krydda med salt och en nypa peppar.
Tillaga i ugnen resterande tid, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Ta ut färdiga grönsaker från ugnen och skär kyckling i skivor.
Vänd spenat med grönsaker på plåten.
Lägg upp grönsaker på tallrikar.
Toppa med kyckling och pumpakärnor.
Servera med en klick dilldressing.