BBQ-marinated chicken and corn salad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-marinated chicken and corn salad

BBQ-marinated chicken and corn salad

with garlic bread and cajun yoghurt

VARDAG+

Äntligen är det tid att grilla! Ikväll svänger vi ihop en supermör kyckling som får fantastisk smak av BBQ-kryddor. Vi grillar även majs och rödlök, som vi sen blandar till en härlig sallad, där de får sällskap av andra goda grönsaker. Krispigt vitlöksbröd får heller inte fattas på en äkta grillmiddag!

Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Majskolv

60 g

Salladsmix

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

2 st

Rödlök

½ portionspåse

Bladpersilja

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

2 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

125 g

Körsbärstomater

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

1 paket

Pumpakärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 2)

2 msk

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)824 kcal
Energi (kJ)3447 kJ
Fett38.5 g
varav mättat17.6 g
Kolhydrater81 g
varav socker16.3 g
Protein47.9 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

1

Ta fram smör* så det blir rumstempererat. Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft (om du inte ska grilla). Skär rödlök i sex klyftor. Skär tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja. Skölj salladsmix. TIPS: Lämna roten av rödlöken när den delas i klyftor så att de håller ihop om du tillagar dem på grillen.

2

Ta bort blast från majskolv, bre på smör* [1/2 msk | 1 msk], krydda med en nypa salt* och packa in i folie. Placera majs och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Rosta tills majs och lök är mjuka, 20-25 min. PÅ GRILLEN: Placera majs (med blast) och rödlöksklyftor på grillen. Grilla i 10-15 min, tills majsen har får färg på alla sidor och rödlöken är mjuk.

Förbered vitlöksbröd
3

Blanda smör* [2 msk | 4 msk], vitlök och hälften av persiljan. Halvera baguette på längden och bredden. Bre på vitlöksmör på brödet och krydda med en nypa salt*. Placera brödet på plåten med majskolvar. Rosta i 6-8 min, tills gyllene. PÅ GRILLEN: Grilla bröd i 3 min på varje sida. Ta av från grillen, bre på vitlökssmör och krydda med en nypa salt*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt* och peppar*, och bryn i 2 min per sida, tills gyllene. Överför till en bakplåt med bakpapper, och baka i ugnen i 10-12 min. PÅ GRILLEN: Grilla kyckling i 5-7 min per sida, låt sedan vila täckt i 5 min innan servering. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

5

När majsen är färdig, ta försiktig bort folien och skär av majskorn från kolvarna. Dela rödlök i lager. Blanda majs, rödlök, tomat, salladsmix, resterande persilja, en skvätt olivolja*, en generös nypa salt* och peppar* i en skål. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P] och Vitlöksflörter [1/2 paket, 2P] i en liten skål.

6

Lägg upp BBQ-kyckling, vitlöksbröd och majssallad på tallrikar. Servera med vitlöksdressing.