HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBakade Bönor Italian Style
topBanner
Bakade bönor Italian-Style

Bakade bönor Italian-Style

med tomatsås och örtkrutonger

Doppa smaklökarna i en het källa av bubblande tomatsås som tränger upp genom det sprödbakade parmesantäcket likt kokande vatten ur en gejser i Pinzolo. Proteinrika kidneybönor suger åt sig av balsamvinäger och chili innan det blir ett med resten av härligheterna. Servera med örtciabatta som rullat sig i persilja, olja och parmesan.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfitersellerimjölkägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 paket

Morot

15 ml

Spenat

4 g

Oregano

1 g

Krossade tomater

1 paket

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

1.33 msk

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 tsk

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

1 dl

Kruspersilja

Lök

Chili flakes

Röd paprika

Kidneybönor

Vitlöksklyfta

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av sesam)

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Socker*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)1028.0846 kJ
Energi (kcal)245.7181 kcal
Fett9.2358 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater21.725 g
varav socker11.1 g
Protein8.7895 g
Salt1.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skiva lök tunt. Finhacka paprika. Skala och riv morot. Finhacka vitlök. Plocka av oreganoblad [1/2 påse, 2 pers]. Skölj kidneybönor under kallt vatten. Finhacka persiljeblad. 

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot i 5-6 min. Tillsätt vitlök, oreganoblad och en nypa chili flakes. Fräs i 1 min. Häll i krossade tomater och krydda med salt* och peppar*. Värm upp under omrörning tills såsen får en djupröd färg, 1-2 min.

3

Rör i kidneybönor, socker*, balsamvinäger, grönsaksbuljong och vatten* (se ingredienslistan) i stekpannan. Tillsätt spenat och smör*. Rör om tills smöret har smält och spenaten har sloknat något, 1-2 min. Krydda med salt* och peppar*. Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan.

4

Medan grönsakerna tillagas, bryt baguetten [1/2 st, 2 pers] i mindre bitar. Blanda brödbitar, riven ost, persilja och en generös skvätt olivolja* ordentligt i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Häll bönblandningen i en mellanstor ugnsform och toppa med örtkrutonger. Gratinera på översta hyllan i ugnen i 5-10 min, eller tills brödtopparna är krispiga och gyllenbruna.

6

Lägg upp de bakade bönorna i djupa tallrikar och hugg in!