HelloFresh
topBanner
Bakade bönor Italian-Style

Bakade bönor Italian-Style

med tomatsås och örtkrutonger

Doppa smaklökarna i en het källa av bubblande tomatsås som tränger upp genom det sprödbakade parmesantäcket likt kokande vatten ur en gejser i Pinzolo. Proteinrika kidneybönor suger åt sig av balsamvinäger och chili innan det blir ett med resten av härligheterna. Servera med örtciabatta som rullat sig i persilja, olja och parmesan.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:mjölksulfitersellerigluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Lök

1 st

Röd paprika

2 st

Vitlöksklyfta

½ påse

Oregano

1 påse

Kruspersilja

1 st

Morot

1 paket

Kidneybönor

20 g

Riven hårdost

(Innehållermjölk)

1 tsk

Chili flakes

4 g

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

100 ml

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

20 g

Spenat

1 paket

Stenugnsbakad baguette

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av allergener)

Krossade tomater

Ingår inte i din leverans

15 ml

Socker*

1 påse

Vatten*

½ st

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2157 kJ
Energi (kcal)516 kcal
Fett13 g
varav mättat8 g
Kolhydrater68 g
varav socker27 g
Kostfiber17 g
Protein23 g
Kolesterol0 mg
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skiva lök tunt. Finhacka paprika. Skala och riv morot. Finhacka vitlök. Plocka av oreganoblad [1/2 påse, 2 pers]. Skölj kidneybönor under kallt vatten. Finhacka persiljeblad.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot i 5-6 min. Tillsätt vitlök, oreganoblad och en nypa chili flakes. Fräs i 1 min. Häll i krossade tomater och krydda med salt* och peppar*. Värm upp under omrörning tills såsen får en djupröd färg, 1-2 min.

3

Rör i kidneybönor, socker*, balsamvinäger, grönsaksbuljong och vatten* (se ingredienslistan) i stekpannan. Tillsätt spenat och smör*. Rör om tills smöret har smält och spenaten har sloknat något, 1-2 min. Krydda med salt* och peppar*. Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan.

4

Medan grönsakerna tillagas, bryt baguetten [1/2 st, 2 pers] i mindre bitar. Blanda brödbitar, riven ost, persilja och en generös skvätt olivolja* ordentligt i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

5

Häll bönblandningen i en mellanstor ugnsform och toppa med örtkrutonger. Gratinera på översta hyllan i ugnen i 5-10 min, eller tills brödtopparna är krispiga och gyllenbruna.

6

Lägg upp de bakade bönorna i djupa tallrikar och hugg in!