
Bakade bönor Italian-Style
med tomatsås, pecorino- och örtkrutonger
Doppa smaklökarna i en het källa av bubblande tomatsås som tränger upp genom det sprödbakade parmesantäcket likt kokande vatten ur en gejser i Pinzolo. Proteinrika kidneybönor suger åt sig av balsamvinäger och chili innan det blir ett med resten av härligheterna. Servera med örtciabatta som rullat sig i persilja, olja och parmesan.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Krossade tomater
1
Morot
60
Spenat
1
Oregano
15
Balsamvinäger
4
Grönsaksbuljong
1
Kruspersilja
1
Lök
20
Pecorino Romano ost
1
Chili flakes
1
Kidneybönor
2
Vitlöksklyfta
1
Röd paprika
½
Baguette
Ingår inte i din leverans
1.33
Smör
1
Socker
1
Vatten
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C. Skiva lök tunt. Finhacka paprika. Skala och riv sedan morot. Finhacka vitlök. Plocka av oreganoblad [1/2 påse, 2 pers]. Skölj kidneybönor under kallt vatten. Riv pecorino. Finhacka persiljeblad.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot i 5-6 min. Tillsätt vitlök, oreganoblad och en nypa chili flakes (stark!). Fräs i 1 min. Häll i krossade tomater och krydda med salt* och peppar*. Värm upp under omrörning tills såsen får en djupröd färg, 1-2 min.
Rör i kidneybönor, socker*, balsamvinäger, grönsaksbuljong och vatten* (se ingredienslistan) i stekpannan. Tillsätt spenat och smör*. Rör om tills smöret har smält och spenaten har sloknat något, 1-2 min. Krydda med salt* och peppar*. Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan.
Medan grönsakerna tillagas, bryt baguetten [1/2 st, 2 pers] i mindre bitar. Blanda brödbitar, pecorino, persilja och en generös skvätt olivolja* ordentligt i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Häll bönblandningen i en mellanstor ugnsform och toppa med örtciabatta. Gratinera på översta hyllan i ugnen i 5-10 min, eller tills brödet är krispigt och gyllenbrunt.
Lägg upp de bakade bönorna i djupa tallrikar och hugg in!