Bakade bönor Italian-Style
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bakade bönor Italian-Style

Bakade bönor Italian-Style

med tomatsås, pecorino- och örtkrutonger

Doppa smaklökarna i en het källa av bubblande tomatsås som tränger upp genom det sprödbakade parmesantäcket likt kokande vatten ur en gejser i Pinzolo. Proteinrika kidneybönor suger åt sig av balsamvinäger och chili innan det blir ett med resten av härligheterna. Servera med örtciabatta som rullat sig i persilja, olja och parmesan.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Krossade tomater

1

Morot

60

Spenat

1

Oregano

15

Balsamvinäger

4

Grönsaksbuljong

1

Kruspersilja

1

Lök

20

Pecorino Romano ost

1

Chili flakes

1

Kidneybönor

2

Vitlöksklyfta

1

Röd paprika

½

Baguette

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

1

Socker

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)185 kcal
Energi (kJ)775 kJ
Fett9.24 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater12.17 g
varav socker3.3 g
Protein6.25 g
Salt1.3 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C. Skiva lök tunt. Finhacka paprika. Skala och riv sedan morot. Finhacka vitlök. Plocka av oreganoblad [1/2 påse, 2 pers]. Skölj kidneybönor under kallt vatten. Riv pecorino. Finhacka persiljeblad. 

Fräs grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot i 5-6 min. Tillsätt vitlök, oreganoblad och en nypa chili flakes (stark!). Fräs i 1 min. Häll i krossade tomater och krydda med salt* och peppar*. Värm upp under omrörning tills såsen får en djupröd färg, 1-2 min.

Tillsätt spenat
3

Rör i kidneybönor, socker*, balsamvinäger, grönsaksbuljong och vatten* (se ingredienslistan) i stekpannan. Tillsätt spenat och smör*. Rör om tills smöret har smält och spenaten har sloknat något, 1-2 min. Krydda med salt* och peppar*. Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan.

Blanda örtciabatta
4

Medan grönsakerna tillagas, bryt baguetten [1/2 st, 2 pers] i mindre bitar. Blanda brödbitar, pecorino, persilja och en generös skvätt olivolja* ordentligt i en bunke. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Gratinera grönsaker
5

Häll bönblandningen i en mellanstor ugnsform och toppa med örtciabatta. Gratinera på översta hyllan i ugnen i 5-10 min, eller tills brödet är krispigt och gyllenbrunt.

Servera
6

Lägg upp de bakade bönorna i djupa tallrikar och hugg in!