Bakade bönor Italian-Style

Bakade bönor Italian-Style

med tomatsås, pecorino- och örtkrutonger

Doppa smaklökarna i en het källa av bubblande tomatsås som tränger upp genom det sprödbakade parmesantäcket likt kokande vatten ur en gejser i Pinzolo. Proteinrika kidneybönor suger åt sig av balsamvinäger och chili innan det blir ett med resten av härligheterna. Servera med örtciabatta som rullat sig i persilja, olja och parmesan.

Allergener:mjölksulfiterselleriglutensesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Röd paprika

2 st

Vitlöksklyfta

½ påse

Oregano

1 påse

Kruspersilja

1 st

Morot

1 paket

Kidneybönor

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

1 burk

Chili flakes

1 tsk

Krossade tomater

4 g

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

100 ml

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

20 g

Spenat

Stenugnsbakad baguette

(Innehållergluten, sesam)

Ingår inte i din leverans

15 ml

Socker*

1 påse

Vatten*

½ st

Smör*

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2088 kJ
Energi (kcal)499 kcal
Fett14 g
varav mättat8 g
Kolhydrater63 g
varav socker25 g
Kostfiber15 g
Protein22 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skiva lök tunt. Finhacka paprika. Skala och riv sedan morot.

Finhacka vitlök. Plocka av oreganoblad [1/2 påse, 2 pers]. Skölj kidneybönor under kallt vatten.

Riv pecorino. Finhacka persiljeblad.

2

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs lök, paprika och morot i 5-6 min.Tillsätt vitlök, oreganoblad och en nypa chili flakes (stark!). Fräs i 1 min.

Häll i krossade tomater och krydda med salt och peppar. Värm upp under omrörning tills såsen får en djupröd färg, 1-2 min.

3

Rör i kidneybönor, socker, balsamvinäger, grönsaksbuljong och vatten (se ingredienslistan) i stekpannan.Tillsätt spenat och smör. Rör om tills smöret har smält och spenaten har sloknat något, 1-2 min. Krydda med salt och peppar*.

Ta stekpannan av värme och sätt åt sidan.

4

Medan grönsakerna tillagas, bryt baguetten [1/2 st, 2 pers] i mindre bitar.

Blanda brödbitar, pecorino, persilja och en generös skvätt olivolja ordentligt i en bunke. Krydda med en nypa salt och peppar*.

5

Häll bönblandningen i en mellanstor ugnsform och toppa med örtciabatta.

Gratinera på översta hyllan i ugnen i 5-10 min, eller tills brödet är krispigt och gyllenbrunt.

6

Lägg upp de bakade bönorna i djupa tallrikar och hugg in!