topBanner
Räktacos

Räktacos

med Hello Mexico krydda, sötpotatis och gurkdressing

Dags att uppgradera fredagsmyset? Räka med oss! Dyk ner i ett hav av Hello Mexico på din tunga. Servera räktacosen i krispigt tortillabröd med sötpotatis och en gurksallad vars krämiga konsistens kommer att förgylla varenda vrå i din längtande mun.

Allergener:mjölkkräftdjursulfitergluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

450 g

Sötpotatis

½ st

Rödlök

25 ml

Vitvinsvinäger

1 st

Gurka

1 st

Vitlöksklyfta

½ påse

Oregano

1 burk

Gräddfil

(Innehållermjölk)

½ st

Gemsallad

3 g

Hello Mexico kryddmix

150 g

Räkor

(Innehållerkräftdjur, sulfiter)

1 paket

Minitortillas

(Innehållergluten)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vatten*

1 msk

Socker*

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3000 kJ
Energi (kcal)717 kcal
Fett17 g
varav mättat6 g
Kolhydrater106 g
varav socker11 g
Protein31 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Tärna sötpotatis i 1 cm stora bitar.

Sprid bitarna jämnt över en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja och krydda med salt och peppar*.

Baka på översta hyllan i ugnen tills potatisen är gyllenbrun, ca 20 min.

TIPS: Skalning av potatisen är valfritt, men ta och ge dem en ordentlig skrubb om du behåller skalet på.

2

Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt.

Blanda en lag av vitvinsvinäger, vatten [2 msk | 4 msk], socker [1 msk | 2 msk] och salt* [1 tsk | 2 tsk] i en skål.

Krama löken i handen och lägg den därefter i lagen. Rör om och låt stå tills servering.

3

Tärna gurka. Finhacka vitlök.

Finhacka oreganoblad [1/2 påse] och kasta stjälken.

Blanda gurka, vitlök, oregano [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers] och gräddfil i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

4

Halvera och skiva gemsallad [1/2 påse, 2 pers] tunt.

Värm upp tortillabröden på ett ugnsgaller i 3-4 min i ugnen.

5

Hetta upp en stekpanna på hög värme. Fräs Hello Mexico kryddmix i några sekunder.

Tillsätt smör [20 g | 40 g], sänk till medelvärme och lägg i räkor. Stek räkor i 1-2 min per sida. Krydda med en nypa salt och peppar*.

VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

6

Bre tortillabröden med ett lager av gurkdressing. Toppa med sallad, sötpotatisbitar, räkor och picklad rödlök.

TIPS: Lägg de olika komponenterna i små skålar så kan ni göra era egna tortillas vid bordet.

Smaklig måltid!