25 ml
Tex-Mex
8 st
Gräddfil
(Innehållermjölk)2 msk
Räkor
(Innehållerkräftdjur, sulfiter)Vitvinsvinäger
(Innehållersulfiter)Oregano
Gurka
Sötpotatis
Gemsallad
Rödlök
Tortillabröd
(Innehållergluten)Vitlöksklyfta
Vatten*
Sätt ugnen på 200°C. Tärna sötpotatis i 1 cm stora bitar. Sprid bitarna jämnt över en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Baka på översta hyllan i ugnen tills potatisen är gyllenbrun, ca 20 min. TIPS: Skalning av potatisen är valfritt, men ta och ge dem en ordentlig skrubb om du behåller skalet på.
Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Blanda en lag av vitvinsvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk], socker* [1 msk | 2 msk] och salt* [1 tsk | 2 tsk] i en skål. Krama löken i handen och lägg den därefter i lagen. Rör om och låt stå tills servering.
Tärna gurka. Finhacka vitlök. Finhacka oreganoblad [1/2 påse] och kasta stjälken. Blanda gurka, vitlök, oregano [1/2 tsk, 2 pers | 1 tsk, 4 pers] och gräddfil i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Halvera och skiva gemsallad [1/2 påse, 2 pers] tunt. Värm upp tortillabröden på ett ugnsgaller i 3-4 min i ugnen.
Hetta upp en stekpanna på hög värme. Fräs Hello Mexico kryddmix i några sekunder. Tillsätt smör* [20 g | 40 g], sänk till medelvärme och lägg i räkor. Stek räkor i 1-2 min per sida. Krydda med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.
Bre tortillabröden med ett lager av gurkdressing. Toppa med sallad, sötpotatisbitar, räkor och picklad rödlök.