Lättlagad bacon- och tortelloniarrabiata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lättlagad bacon- och tortelloniarrabiata

Lättlagad bacon- och tortelloniarrabiata

med svampfyllning och färsk basilika

Arrabiata är en het tomatsås som är en klassiker i det italienska köket. Här kombinerar vi den med svamptortellini och knaperstekt bacon till en god och lättlagad middag som är färdig på nolltid.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Allergener:
Vete
Ägg
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svamptortelloni

(Innehåller: Vete, Ägg, Gluten, Mjölk Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

1 g

Krossade tomater, vitlök & lök

1 st

Röd chili

140 g

Bacon, tärnad

1 st

Basilika

1 st

Schalottenlök

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till stekning

1 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

1 msk

Smör till sås

1 dl

Sparat pastavatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3381 kJ
Energi (kcal)808 kcal
Fett43.4 g
varav mättat15.5 g
Kolhydrater73.5 g
varav socker17.8 g
Protein28.7 g
Salt6.1 g

Instruktioner

Laga sås
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka schalottenlök och finhacka eller pressa vitlök.

Halvera, kärna ur och finhacka chili.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan på en tallrik och håll varm.

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek schalottenlök, chili och vitlök i 1–2 min, eller tills mjuka.

Tillsätt krossade tomater, socker, salt, smör och en generös nypa peppar och sjud i 3–4 min.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka pasta
2

Under tiden, koka pasta i 1–2 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Tillsätt tortelloni
3

Grovhacka basilika.

Tillsätt sparat pastavatten till tomatsåsen och sjud i 2–3 min.

Vänd ner tortelloni och hälften av den hackade basilikan i såsen precis innan servering.

Servera
4

Lägg upp tortelloni i djupa tallrikar och toppa med bacon.

Garnera med resterande basilika.