HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBaconpaj Med Potatismos
topBanner
Baconpaj med potatismos

Baconpaj med potatismos

purjolök och skogschampinjoner

Barnvänlig

Handen på hjärtat - vem kan motstå en rätt med bacon som huvudingrediens? Att pajen serveras i samma stil som shepherds pie med ett drömmigt lager av potatismos och sprödbakat pecorinotäcke gör ju rätten bara ännu mer spännande. Dessutom finns det gott om moment barnen kan hjälpa till med om du vill dela med dig av ansvaret. I vilket fall är det osannolikt att du får rester över - för precis så god är kvällens middag.

Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Vetemjöl*

(Innehållergluten)

1.33 msk

Purjolök

10 msk

Vitlöksklyfta

¼ tsk

Bladpersilja

bacon-name

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

Köttbuljong

Salladsmix

Skogschampinjoner

Potatis

Morot

Ingår inte i din leverans

Smör*

(Innehållermjölk)

Mjölk*

(Innehållermjölk)

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)533.2429 kJ
Energi (kcal)127.4481 kcal
Fett11.0833 g
varav mättat7.2 g
Kolhydrater4.205 g
varav socker4 g
Protein2.902 g
Salt1.4 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C varmluft. Koka upp lättsaltat vatten* i en kastrull. Kvarta potatis. Koka potatisen i 10-15 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka bitarna i kastrullen. Tillsätt smör* och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och mosa potatisen.

2

Skär champinjoner i tunna skivor. Finhacka morot. Skiva purjolök tunt. Finhacka vitlök och persilja. Riv pecorino. Skär bacon i 1 cm stora bitar på en separat skärbräda.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek bacon i 3-4 min tills den nästan är krispig. För över den på en tallrik och ställ åt sidan. Fräs svamp, morotsbitarna och purjolök i samma panna i 5-6 min tills de börjar bli mjuka. För tillbaka baconbitarna i pannan tillsammans med vitlök och stek i ca 1 min.

4

Strö över vetemjöl [1/2 paket, 2 pers] och köttbuljong i stekpannan och rör om ordentligt. Tillsätt mjölk* pö om pö och rör om för att lösa upp eventuella klumpar. Tillsätt salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och persilja. Krydda med en nypa peppar*. För över fyllningen i en medelstor ugnsform.

5

Bre potatismoset i ett jämnt lager över fyllningen. Strö över ost och tillaga i ugnen tills den fått en gyllene färg, 10-12 min. Blanda salladsmixen [1/2 påse, 2 pers] med en skvätt olivolja* och smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela bacon- och potatismospajen mellan era tallrikar. Garnera med persilja och servera med salladsmixen vid sidan av.