Kvällens middag blir en härligt matig sallad med massor av spännande smaker och konsistenser. Vi ugnsrostar potatis och rödbeta med färsk rosmarin och vänder dem sedan i en smakrik citron- och senapsdressing tillsammans med päron, rucola och lök. Knaprig bacon, rostade valnötter och krämig smulad getost på toppen gör dagens rätt komplett.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
20 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
½ st
Rödlök
2 st
Rödbeta
½ st
Rosmarin
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
500 g
Potatis
125 g
Bacon, skivor
40 g
Rucola
100 g
Getost
(Innehåller Mjölk)
1 st
Päron
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Socker till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
2 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Finhacka rosmarinsblad.
Skär potatis och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt, rosmarin och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, halvera citron.
Skär rödlök i tunna skivor.
Blanda citronsaft, senap, socker och salt i en stor skål.
Vänd ner rödlök och ställ åt sidan.
När det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid, placera bacon på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 13–15 min, eller tills gyllene och krispig.
Under tiden, skölj rucola.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
När det återstår 5 min av rotfrukternas tillagningstid, placera valnötter i hörnet av plåten och rosta resterande tid, 4–5 min.
Låt färdiga rotfrukter svalna något.
Grovhacka valnötter och bacon.
Rör ner ner rostade rotfrukter, päron och rucola i skålen med citrondressing och lök precis innan servering. Tillsätt olivolja, krydda med salt och vänd runt.
Lägg upp sallad i skålar.
Toppa med smulad getost, valnötter och bacon.