Ikväll går den kulinariska resan till Asien och ni kan se fram emot spännande asiatiska räktacos. Vi fyller våra tortillas med morot, rödkål, räkor och pico de gallo, som är en spansk, rå salsa . Vi toppar härligheterna med koriander och hemmalagad bang bang-sås gjord av sweet chillisås, srirachamajonnäs och limejuice.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
2 g
Jorden Runt
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Lime
1 st
Tomat
1 st
Gurka
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Rödlök
1 st
Morot
40 g
Sweet chilisås
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sallad
¼ tsk
Salt till fisk
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Finhacka gurka, tomat och rödlök.
Riv morot (oskalad) grovt.
Plocka korianderblad.
Skär lime i klyftor.
Blanda tomat, gurka, rödlök, koriander, en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Grovhacka räkor på en separat skärbräda och krydda med salt.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek räkor och Jorden runt i 2-3 min, eller tills räkor är gyllene och genomstekta.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
Värm under tiden tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min om du inte har en mikrovågsugn.
Blanda sweet chilisås, srirachamajonnäs, en skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Fyll tortillas med morot, rödkål, pico de gallo och räkor.
Pressa över limejuice och ringla över generöst med bang bang-sås.