Asiatiska linser
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiska linser

Asiatiska linser

med ingefärsris och svart sesammajonnäs

Kvällens kulinariska resa går till Asien! Vi steker rödlök, morot och paprika som vi blandar med vitlök, gröna linser och asiatisk woksås. Vi serverar våra asiatiska linser med fluffigt ingefärsris, svart sesammajonnäs, koriander och cashewnötter.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Under 650 kcal
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Ingefära

150 g

Jasminris

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Morot

1 st

Paprika

1 paket

Gröna linser

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

1 portionspåse

Koriander

20 g

Cashewnötter

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

3 efter behov

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 4)

1 tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)622 kcal
Energi (kJ)2601 kJ
Fett26.7 g
varav mättat3.2 g
Kolhydrater84.5 g
varav socker21.9 g
Protein9.1 g
Salt5.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Skala och riv ingefära. Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme. Stek ingefära i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

Förbered råvaror
2

Finhacka eller pressa vitlök. Skiva rödlök tunt. Skär paprika i 1/2 cm tunna strimlor. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skölj linser under kallt vatten.

Stek linser
3

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, morot och paprika i 3-4 min, eller tills mjuka. Tillsätt vitlök och linser och stek i ytterligare 1 min.

Krydda linser
4

Tillsätt asiatisk woksås och vatten* [2 msk | 4 msk]. Rör om tills uppvärmt. Tillsätt salt* [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar*, och ta av från värme.

Förbered råvaror
5

Grovhacka koriander. Grovhacka cashewnötter.

Servera
6

Lägg upp ingefärsris i skålar och toppa med linser. Servera med en klick svart sesammajonnäs. Garnera med koriander och cashewnötter.