Asiatisk vegofärs-bowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk vegofärs-bowl

Asiatisk vegofärs-bowl

med ponzu-kålsallad och asiatisk majonnäs

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Mjölkfri
Supersnabb
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Jordnötter
Sesam
Soja
Sulfiter
Korn

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Rostad lök

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Jasminris

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

15 ml

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Morot

40 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3438 kJ
Energi (kcal)822 kcal
Fett39 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater89.3 g
varav socker21.7 g
Protein25.4 g
Salt6.4 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta sedan av kastrullen från värme.

Stek vegofärs
2

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs och Ginger Ninja i 3–4 min, eller tills lätt brynt.

Under tiden, skär gurka i halvmånar.

Riv morot (oskalad) grovt.

Gör ponzu-kålsallad
3

Blanda kål, morot, gurka och ponzudressing i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Ställ åt sidan.

Rör i sweet chilisås, sojasås och vatten i stekpannan med vegofärs.

Sjud i 1 min, tills genomvarmt.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med vegofärs och ponzu-kålsallad.

Strö över rostad lök och jordnötter.

Servera med asiatisk majonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image