I kväll frestar vi med en snabblagad vegetarisk bowl med asiatiska smaker. Vi steker vegofärs med haricots verts, vitlök, sweet chilisås, sojasås och ingefära. Sen bygger vi vår bowl med fluffigt ris, vegofärs och ponzu-kålsallad med gurka, och så toppar vi med rostad lök, jordnötter och asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller: Senap, Ägg)
½ st
Rostad lök
(Innehåller: Gluten, Vete)
150 g
Jasminris
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)
1 st
Gurka
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
15 ml
Ponzudressing
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)
180 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
75 g
Rödkål, förskuren
40 g
Sweet chilisås
75 g
Haricots verts
75 g
Förskuren spetskål
2 st
Vitlöksklyfta
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme.
Under tiden, ansa och halvera haricots verts.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs med vitlök, haricots verts och Ginger Ninja i 3–4 min, eller tills lätt brynt.
Under tiden, skär gurka i halvmånar.
Blanda rödkål, spetskål, gurka och ponzudressing i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Ställ åt sidan.
Rör ner sweet chilisås, sojasås och vatten i stekpannan med vegofärs.
Sjud i 1 min, eller tills genomvarmt.
Lägg upp ris i skålar och toppa med vegofärs och ponzu-kålsallad.
Strö över rostad lök och jordnötter.
Servera med asiatisk majonnäs.