Skip to main content
Asiatisk vegofärsbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk vegofärsbowl

Asiatisk vegofärsbowl

med ponzu-kålsallad och asiatisk majonnäs

I kväll frestar vi med en snabblagad vegetarisk bowl med asiatiska smaker. Vi steker vegofärs med haricots verts, vitlök, sweet chilisås, sojasås och ingefära. Sen bygger vi vår bowl med fluffigt ris, vegofärs och ponzu-kålsallad med gurka, och så toppar vi med rostad lök, jordnötter och asiatisk majonnäs.

Taggar:
Vegetarisk
Snabb
Mjölkfri
Supersnabb
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Jordnötter
Sesam
Soja
Sulfiter
Korn

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller: Senap, Ägg)

½ st

Rostad lök

(Innehåller: Gluten, Vete)

150 g

Jasminris

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)

50 g

Vegansk asiatisk majonnäs

(Innehåller: Gluten, Sesam, Soja, Vete)

1 st

Gurka

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

15 ml

Ponzudressing

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

75 g

Rödkål, förskuren

40 g

Sweet chilisås

75 g

Haricots verts

75 g

Förskuren spetskål

2 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

1 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3541 kJ
Energi (kcal)846 kcal
Fett39.1 g
varav mättat6.5 g
Kolhydrater90.6 g
varav socker19.4 g
Protein28.6 g
Salt6.7 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme.

Stek vegofärs
2

Under tiden, ansa och halvera haricots verts.

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek vegofärs med vitlök, haricots verts och Ginger Ninja i 3–4 min, eller tills lätt brynt.

Under tiden, skär gurka i halvmånar.

Gör ponzu-kålsallad
3

Blanda rödkål, spetskål, gurka och ponzudressing i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Ställ åt sidan.

Rör ner sweet chilisås, sojasås och vatten i stekpannan med vegofärs.

Sjud i 1 min, eller tills genomvarmt.

Servera
4

Lägg upp ris i skålar och toppa med vegofärs och ponzu-kålsallad.

Strö över rostad lök och jordnötter.

Servera med asiatisk majonnäs.