Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
½ st
Rostad lök
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Jasminris
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
50 g
Vegansk asiatisk majonnäs
(Innehåller Gluten, Sesam, Soja, Vete)
1 st
Gurka
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
15 ml
Ponzudressing
(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Morot
40 g
Sweet chilisås
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
1 msk
Vatten till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.
Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs och Ginger Ninja i 3–4 min, eller tills lätt brynt.
Under tiden, skär gurka i halvmånar.
Riv morot (oskalad) grovt.
Blanda kål, morot, gurka och ponzudressing i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Ställ åt sidan.
Rör i sweet chilisås, sojasås och vatten i stekpannan med vegofärs.
Sjud i 1 min, tills genomvarmt.
Lägg upp ris i skålar och toppa med vegofärs och ponzu-kålsallad.
Strö över rostad lök och jordnötter.
Servera med asiatisk majonnäs.