Ikväll lagar vi en underbar asiatisk rissallad med massor av färger och smaker. Rissalladen består av ris, paprika och morot, och får extra härlig smak av koriander och chili, och en intensiv dressing med soja och lime. Salladen toppar vi med krispiga vitlökstekta räkor och krämig avokado.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Ekologisk lime
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
2
Morot
1
Paprika
1
Avokado
1
Koriander
½
Röd chili
1
Vitlöksklyfta
150
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
200
Basmati vildris
40
Sweet chilisås
½
Salt (steg 1)
4
Vatten (steg 1)
Koka upp en stor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka ris i kastrullen.
Riv morot (oskalad). Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka paprika. Skär avokado i tunna skivor. Grovhacka koriander. Skär lime i klyftor. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].
Blanda sojasås och en skvätt limejuice i en liten skål. Krydda med peppar*.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 5 min av risets tillagningstid. Stek räkor i 2-3 min eller tills genomstekta. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Ta av från värme och rör i sweet chilisås. Krydda med salt* och peppar*. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.
Blanda ris, paprika, morot, hälften av koriandern och en nypa chili i en skål. Tillsätt dressing och blanda väl. Smaka av med limejuice, salt* och peppar*.
Lägg upp rissallad i skålar och toppa med räkor och avokado. Strö över resterande koriander och chili. Servera med resterande limeklyftor.