topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk rissallad

Asiatisk rissallad

med räkor och avokado

Ikväll lagar vi en underbar asiatisk rissallad med massor av färger och smaker. Rissalladen består av ris, paprika och morot, och får extra härlig smak av koriander och chili, och en intensiv dressing med soja och lime. Salladen toppar vi med krispiga vitlökstekta räkor och krämig avokado.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Kräftdjur
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Ekologisk lime

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2

Morot

1

Paprika

1

Avokado

1

Koriander

½

Röd chili

1

Vitlöksklyfta

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

200

Basmati vildris

40

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

4

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)327 kcal
Energi (kJ)1368 kJ
Fett10.69 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater29.69 g
varav socker24.7 g
Protein18.95 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en stor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka ris i kastrullen.

Förbered råvaror
2

Riv morot (oskalad). Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka paprika. Skär avokado i tunna skivor. Grovhacka koriander. Skär lime i klyftor. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Blanda dressing
3

Blanda sojasås och en skvätt limejuice i en liten skål. Krydda med peppar*.

Stek räkor
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 5 min av risets tillagningstid. Stek räkor i 2-3 min eller tills genomstekta. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Ta av från värme och rör i sweet chilisås. Krydda med salt* och peppar*. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

Blanda rissallad
5

Blanda ris, paprika, morot, hälften av koriandern och en nypa chili i en skål. Tillsätt dressing och blanda väl. Smaka av med limejuice, salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp rissallad i skålar och toppa med räkor och avokado. Strö över resterande koriander och chili. Servera med resterande limeklyftor.