topBanner
Asiatisk rissallad

Asiatisk rissallad

med räkor och avokado

Ikväll lagar vi en underbar asiatisk rissallad med massor av färger och smaker. Rissalladen består av ris, paprika och morot, och får extra härlig smak av koriander och chili, och en intensiv dressing med soja och lime. Salladen toppar vi med krispiga vitlökstekta räkor och krämig avokado.

Taggar:Snabb
Allergener:glutensojakräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

2 st

Morot

1 st

Röd paprika

1 st

Avokado

1 påse

Koriander

1 st

Lime, ekologisk

½ st

Chili

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Räkor

(Innehållerkräftdjur)

200 g

Basmati vildris

40 g

Sweet chilisås

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt* (steg 1)

4 dl

Vatten* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2759 kJ
Energi (kcal)659 kcal
Fett11 g
varav mättat3 g
Kolhydrater107 g
varav socker24 g
Kostfiber13 g
Protein27 g
Kolesterol0 mg
Salt4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Rivjärn
Kastrull
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp en stor kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Häll av vattnet och lägg tillbaka ris i kastrullen.

2

Riv morot (oskalad). Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka paprika. Skär avokado i tunna skivor. Grovhacka koriander. Skär lime i klyftor. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

3

Blanda sojasås och en skvätt limejuice i en liten skål. Krydda med peppar*.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 5 min av risets tillagningstid. Stek räkor i 2-3 min eller tills genomstekta. Tillsätt vitlök och stek i 1 min. Ta av från värme och rör i sweet chilisås. Krydda med salt* och peppar*. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

5

Blanda ris, paprika, morot, hälften av koriandern och en nypa chili i en skål. Tillsätt dressing och blanda väl. Smaka av med limejuice, salt* och peppar*.

6

Lägg upp rissallad i skålar och toppa med räkor och avokado. Strö över resterande koriander och chili. Servera med resterande limeklyftor.