topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk rissallad

Asiatisk rissallad

med räkor och avokado

Ikväll lagar vi en underbar asiatisk rissallad med massor av färger och smaker. Rissalladen består av ris, paprika och morot, och får extra smak av koriander, chili, och den läckra dressingen. Salladen toppas med krispiga vitlökstekta räkor och krämig avokado.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Kräftdjur
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Koriander

1

Ekologisk lime

½

Röd chili

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

25

Honung

1

Vitlöksklyfta

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

150

Jasminris

2

Morot

1

Röd paprika

1

Avokado

Ingår inte i din leverans

3

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)373 kcal
Energi (kJ)1561 kJ
Fett0.91 g
varav mättat0.5 g
Kolhydrater70.24 g
varav socker9.7 g
Protein20.38 g
Salt2.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt ris och en nypa salt*, rör om och koka under lock på låg värme i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min eller tills riset är mjukt och vattnet är absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Skala och riv morot. Finhacka paprika. Dela, kärna ur och skala avokado. Tärna avokado i 2 cm stora bitar. Grovhacka koriander. Skär lime i klyftor. Dela chili [1/2 st, 2 pers], kärna ur och finhacka.

Blanda dressing
3

Blanda sojasås, honung, limejuice [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en skål. Krydda med salt* och peppar*.

Stek räkor
4

Finhacka vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt räkor och vitlök och stek i 3-4 min. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.

Blanda rissallad
5

Blanda ris, paprika, riven morot, hälften av koriander och en nypa chili i en skål. Tillsätt dressing och blanda väl. Krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp rissallad i skålar och toppa med räkor och avokado. Garnera med resterande koriander och chili. Servera limeklyftor vid sidan av.