Ikväll lagar vi en underbar asiatisk rissallad med massor av färger och smaker. Rissalladen består av ris, paprika och morot, och får extra smak av koriander, chili, och den läckra dressingen. Salladen toppas med krispiga vitlökstekta räkor och krämig avokado.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Koriander
1
Ekologisk lime
½
Röd chili
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
25
Honung
1
Vitlöksklyfta
150
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
150
Jasminris
2
Morot
1
Röd paprika
1
Avokado
3
Vatten
Koka upp en kastrull med vatten* (se ingredienslistan). Tillsätt ris och en nypa salt*, rör om och koka under lock på låg värme i 12 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min eller tills riset är mjukt och vattnet är absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skala och riv morot. Finhacka paprika. Dela, kärna ur och skala avokado. Tärna avokado i 2 cm stora bitar. Grovhacka koriander. Skär lime i klyftor. Dela chili [1/2 st, 2 pers], kärna ur och finhacka.
Blanda sojasås, honung, limejuice [1/2 msk, 2 pers | 1 msk, 4 pers] i en skål. Krydda med salt* och peppar*.
Finhacka vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt räkor och vitlök och stek i 3-4 min. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ytan är ogenomskinlig.
Blanda ris, paprika, riven morot, hälften av koriander och en nypa chili i en skål. Tillsätt dressing och blanda väl. Krydda med salt* och peppar*.
Lägg upp rissallad i skålar och toppa med räkor och avokado. Garnera med resterande koriander och chili. Servera limeklyftor vid sidan av.