HelloFresh
Asiatisk rissallad

Asiatisk rissallad

med räkor och avokado

Låt oss fresta med en gudomlig rissallad med smaker inspirerade från Thailand. Dyk ner i en skål med regnbågsris färgat av koriander, chili och morötter. Riset toppar vi med vitlöksstekta räkor, krämig avokado och sötsur sojadressing.

Allergener:glutensojakräftdjur

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

100 g

Basmatiris

2 st

Morot

1 st

Röd paprika

1 st

Avokado

1 påse

Koriander

1 st

Lime

½ st

Chili

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

25 g

Honung

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Räkor

(Innehållerkräftdjur)

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2038 kJ
Energi (kcal)487 kcal
Fett11 g
varav mättat3 g
Kolhydrater65 g
varav socker21 g
Kostfiber10 g
Protein22 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp kallt vatten (se ingredienslistan), basmatiris och en nypa salt i en kastrull. Sänk till låg värme och låt riset sjuda under lock i 10 min.

Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och har absorberat vätskan.

2

Skala och grovriv morot.

Finhacka eller pressa vitlök. Kärna ur och finhacka paprika och chili [1/2 st, 2 pers].

Tärna avokado.

Grovhacka koriander (spara lite till garnering).

Halvera lime och dela ena halvan i klyftor.

3

Blanda sojasås, honung, en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppar till en dressing.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme.

Stek räkor och vitlök under omrörning i 3-4 min när oljan väl är uppvärmd.

VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ogenomskinligt.

5

Blanda riset tillsammans med paprika, morotsstrimlor, hälften av koriandern och finhackad chili (stark!) i en bunke.

Tillsätt dressingen och blanda väl. Smaka av och krydda med en nypa salt och peppar om det behövs.

6

Fördela riset mellan era tallrikar, toppa med räkor och avokado.

Garnera med koriander och chili, och servera med limeklyftor vid sidan av.