Låt oss fresta med en gudomlig rissallad med smaker inspirerade från Thailand. Dyk ner i en skål med regnbågsris färgat av koriander, chili och morötter. Riset toppar vi med vitlöksstekta räkor, krämig avokado och sötsur sojadressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Honung
1
Röd paprika
1
Koriander
½
Röd chili
2
Morot
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
100
Basmatiris
150
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
1
Vitlöksklyfta
1
Lime
1
Avokado
2.5
Vatten
Koka upp kallt vatten* (se ingredienslistan), basmatiris och en nypa salt* i en kastrull. Sänk till låg värme och låt riset sjuda under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och har absorberat vätskan.
Skala och grovriv morot. Finhacka eller pressa vitlök. Kärna ur och finhacka paprika och chili [1/2 st, 2 pers]. Tärna avokado. Grovhacka koriander (spara lite till garnering). Halvera lime och dela ena halvan i klyftor.
Blanda sojasås, honung, en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* till en dressing.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek räkor och vitlök under omrörning i 3-4 min när oljan väl är uppvärmd. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ogenomskinligt.
Blanda riset tillsammans med paprika, morotsstrimlor, hälften av koriandern och finhackad chili (stark!) i en bunke. Tillsätt dressingen och blanda väl. Smaka av och krydda med en nypa salt* och peppar* om det behövs.
Fördela riset mellan era tallrikar, toppa med räkor och avokado. Garnera med koriander och chili, och servera med limeklyftor vid sidan av.