topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk rissallad

Asiatisk rissallad

med räkor och avokado

Låt oss fresta med en gudomlig rissallad med smaker inspirerade från Thailand. Dyk ner i en skål med regnbågsris färgat av koriander, chili och morötter. Riset toppar vi med vitlöksstekta räkor, krämig avokado och sötsur sojadressing.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Kräftdjur
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Honung

1

Röd paprika

1

Koriander

½

Röd chili

2

Morot

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

100

Basmatiris

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

1

Vitlöksklyfta

1

Lime

1

Avokado

Ingår inte i din leverans

2.5

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)127 kcal
Energi (kJ)530 kJ
Fett0.76 g
varav mättat0.4 g
Kolhydrater13.65 g
varav socker10.1 g
Protein15.31 g
Salt2.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp kallt vatten* (se ingredienslistan), basmatiris och en nypa salt* i en kastrull. Sänk till låg värme och låt riset sjuda under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt stå under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och har absorberat vätskan. 

Förbered frukt & grönt
2

Skala och grovriv morot. Finhacka eller pressa vitlök. Kärna ur och finhacka paprika och chili [1/2 st, 2 pers]. Tärna avokado. Grovhacka koriander (spara lite till garnering). Halvera lime och dela ena halvan i klyftor. 

Blanda dressing
3

Blanda sojasås, honung, en generös skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar* till en dressing.

Stek räkor
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek räkor och vitlök under omrörning i 3-4 min när oljan väl är uppvärmd. VIKTIGT: Räkorna är färdiglagade när köttet är vitt och ogenomskinligt.

Blanda rissallad
5

Blanda riset tillsammans med paprika, morotsstrimlor, hälften av koriandern och finhackad chili (stark!) i en bunke. Tillsätt dressingen och blanda väl. Smaka av och krydda med en nypa salt* och peppar* om det behövs.

Servera
6

Fördela riset mellan era tallrikar, toppa med räkor och avokado. Garnera med koriander och chili, och servera med limeklyftor vid sidan av.