topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk kycklingwok

Asiatisk kycklingwok

med nudlar, sockerärtor och jordnötter

Sweet, sticky, and with a kick of heat, the delicious sauce in this stir-fry is nothing short of a flavour miracle. Mangetout, sesame seeds and peanuts give a beautiful texture to the dish whilst ginger, garlic and coriander keep things fresh. This sizzling dish is guaranteed to become a household favourite in no time at all.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

2

Vitlöksklyfta

2

Salladslök

200

Sockerärtor

½

Ingefära

1

Röd chili

100

Nudlar

12.5

Honung

Strimlad kycklinglårfilé

1

Koriander

10

Sesamfrön

20

Jordnötter

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja

1

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)125 kcal
Energi (kJ)523 kJ
Fett9.99 g
varav mättat1.4 g
Kolhydrater6.66 g
varav socker5 g
Protein2.04 g
Salt1.9 g

Instruktioner

1

Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull. Ansa sockerärtor. Skiva salladslök tunt. Skala och riv vitlök och ingefära [10 g, 2 pers | 20 g, 4 pers]. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Lägg i nudlarna [1/3 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers]i det nu kokande vattnet. Låt koka i 7-8 min. Häll av nudlarna i en sil och häll över en skvätt olja*VIKTIGT I REMPS:

2

Blanda vitlök, ingefära, chili (stark!), sojasås, sesamfrön, olivolja*, honung [1/2 paket, 2 pers] och vatten* (se ingredienslistan) i en liten skål.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlorna i 5 min och krydda med salt* och peppar*. Lägg i sockerärtor och hälften av salladslöken. Fräs i ytterligare 5 min. TIPS: Stek kycklingen i omgångar om du har en liten stekpanna. Kycklingen ska riktigt stekas och inte kokas. 

4

Häll i såsen i stekpannan när kycklingen är genomstekt och sockerärtorna är möra. Värm upp såsen under omrörning i 1-2 min. Lägg därefter i de kokta nudlarna. Rör om tills stekhett, ytterligare 1-2 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa. 

5

Grovhacka koriander och jordnötter.

6

Servera sesamkycklingen med nudlar i skålar. Strö över koriander, jordnötter, resterande salladslök och chili om du har över.