HelloFresh
Asiatisk kycklingwok

Asiatisk kycklingwok

med nudlar, sockerärtor och jordnötter

Slingra dig igenom en asiatisk snårskog av nudlar och smaka den saftiga kycklingen som badat i daggen av honungens söta kupa. Tillsammans med skarp ingefära och lätt brännande chilli får du en måltid som luktar som en dröm, ser ut som ett paradis, och smakar som ett mirakel.

Allergener:glutensojasesamjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 st

Salladslök

1 påse

Sockerärtor

2 st

Vitlöksklyfta

10 g

Ingefära

1 st

Chili

0.3 paket

Nudlar

(Innehållergluten)

1 paket

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

½ paket

Honung

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

1 påse

Koriander

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

1 msk

Olivolja*

1 msk

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2799 kJ
Energi (kcal)669 kcal
Fett30 g
varav mättat7 g
Kolhydrater53 g
varav socker9 g
Kostfiber4 g
Protein44 g
Salt3 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull.

Ansa sockerärtor. Skiva salladslök tunt. Skala och riv vitlök och ingefära [10 g, 2 pers | 20 g, 4 pers]. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. 

Lägg i nudlarna [1/3 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers]i det nu kokande vattnet. Låt koka i 7-8 min. Häll av nudlarna i en sil och häll över en skvätt olja*.

VIKTIGT: Se till att du inte använder hela nudelpaketet på en gång, för då kommer du ha nudlar upp till taket!

2

Blanda vitlök, ingefära, chili (stark!), sojasås, sesamfrön, olivolja, honung [1/2 paket, 2 pers] och vatten (se ingredienslistan) i en liten skål.

3

Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlorna i 5 min och krydda med salt och peppar*. 

Lägg i sockerärtor och hälften av salladslöken. Fräs i ytterligare 5 min.

TIPS: Stek kycklingen i omgångar om du har en liten stekpanna. Kycklingen ska riktigt stekas och inte kokas.

4

Häll i såsen i stekpannan när kycklingen är genomstekt och sockerärtorna är möra. Värm upp såsen under omrörning i 1-2 min. 

Lägg därefter i de kokta nudlarna. Rör om tills stekhett, ytterligare 1-2 min. 

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

5

Grovhacka koriander och jordnötter.

6

Servera sesamkycklingen med nudlar i skålar. Strö över koriander, jordnötter, resterande salladslök och chili om du har över. 

Smaklig måltid!