HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Asiatisk recept
Asiatisk kycklingwok

Asiatisk kycklingwok

med nudlar, sockerärtor och jordnötter

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Slingra dig igenom en asiatisk snårskog av nudlar och smaka den saftiga kycklingen som badat i daggen av honungens söta kupa. Tillsammans med skarp ingefära och lätt brännande chilli får du en måltid som luktar som en dröm, ser ut som ett paradis, och smakar som ett mirakel.

Allergener:glutensojasesamjordnötter
Tillagningstid35 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

2 st

Salladslök

200 g

Sockerärtor

2 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ingefära

1 st

Chili

125 g

Nudlar

(Innehållergluten)

2 paket

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

½ paket

Honung

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

300 g

Strimlad kycklinglårfilé

1 påse

Koriander

20 g

Jordnötter

(Innehållerjordnötter)

Ingår inte i din leverans

Olja

Salt och peppar

1 msk

Olivolja

1 msk

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2862 kJ
Energi (kcal)684 kcal
Fett29 g
varav mättat7 g
Kolhydrater54 g
varav socker11 g
Kostfiber5 g
Protein46 g
Salt7 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
1

Koka upp vatten* i en kastrull.

Ansa salladslök och sockerärtor. Skiva salladslök tunt. Skala och riv vitlök och ingefära. Halvera chili på längden, ta bort frön och finhacka.

Lägg i nudlarna i det nu kokande vattnet. Låt koka i 4 min. Häll av nudlarna i en sil och häll över en skvätt olja* så de inte blir klibbiga.

VIKTIGT: Se till att du inte använder hela nudelpaketet på en gång, för då kommer du ha nudlar upp till taket!

Blanda sås
Blanda sås
2

Blanda ingefära, vitlök, chili (efter smak), sojasås, honung, sesamfrön, olivolja och vatten (se mängd i ingredienslistan) i en liten skål.

Stek kyckling
Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlorna i 5 min och krydda med salt och peppar*.

Lägg i halva salladslöken och sockerärtor. Fräs i ytterligare 5 min.

TIPS: Stek kycklingen i omgångar om du har en liten stekpanna. Kycklingen ska riktigt stekas och inte kokas.

Lägg i nudlar
Lägg i nudlar
4

Häll i såsen i stekpannan när kycklingen är genomstekt och sockerärtorna är möra. Värm upp såsen under omrörning i 1-2 min. Lägg därefter i de kokta nudlarna. Rör om tills stekhett, ytterligare 1-2 min.

VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Hacka koriander
Hacka koriander
5

Grovhacka koriander och jordnötter.

Servera
Servera
6

Servera sesamkycklingen med nudlar i skålar. Strö över koriander, jordnötter, resterande salladslök och chili om du har över. 

Smaklig måltid!