HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAsiatisk Kycklingwok
topBanner
Asiatisk kycklingwok

Asiatisk kycklingwok

med nudlar, sockerärtor och jordnötter

Sweet, sticky, and with a kick of heat, the delicious sauce in this stir-fry is nothing short of a flavour miracle. Mangetout, sesame seeds and peanuts give a beautiful texture to the dish whilst ginger, garlic and coriander keep things fresh. This sizzling dish is guaranteed to become a household favourite in no time at all.

Allergener:glutensojasesamjordnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

25 ml

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

12.5 g

Vitlöksklyfta

10 g

Salladslök

20 g

Sockerärtor

1 msk

Ingefära

1 msk

Chili

Nudlar

(Innehållergluten)

Honung

Strimlad kycklinglårfilé

Koriander

Sesamfrön

(InnehållersesamKan innehållanötter, jordnötter)

Jordnötter

(InnehållerjordnötterKan innehållanötter, sesam)

Ingår inte i din leverans

Olivolja*

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)124.8875 kcal
Energi (kJ)522.5293 kJ
Fett9.9913 g
varav mättat1.4 g
Kolhydrater6.6637 g
varav socker5 g
Protein2.035 g
Salt1.9 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull. Ansa sockerärtor. Skiva salladslök tunt. Skala och riv vitlök och ingefära [10 g, 2 pers | 20 g, 4 pers]. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Lägg i nudlarna [1/3 paket, 2 pers | 1/2 paket, 4 pers]i det nu kokande vattnet. Låt koka i 7-8 min. Häll av nudlarna i en sil och häll över en skvätt olja*VIKTIGT I REMPS:

2

Blanda vitlök, ingefära, chili (stark!), sojasås, sesamfrön, olivolja*, honung [1/2 paket, 2 pers] och vatten* (se ingredienslistan) i en liten skål.

3

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingstrimlorna i 5 min och krydda med salt* och peppar*. Lägg i sockerärtor och hälften av salladslöken. Fräs i ytterligare 5 min. TIPS: Stek kycklingen i omgångar om du har en liten stekpanna. Kycklingen ska riktigt stekas och inte kokas. 

4

Häll i såsen i stekpannan när kycklingen är genomstekt och sockerärtorna är möra. Värm upp såsen under omrörning i 1-2 min. Lägg därefter i de kokta nudlarna. Rör om tills stekhett, ytterligare 1-2 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa. 

5

Grovhacka koriander och jordnötter.

6

Servera sesamkycklingen med nudlar i skålar. Strö över koriander, jordnötter, resterande salladslök och chili om du har över.